Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē tiekas ar Šveici 2023. gada 29. aprīlī "Arēnā Rīga"

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Rīgā svinēja uzvaru atkārtotajā pārbaudes mačā ar Šveices valstsvienību. Latvija uzvarēja ar 5:1 (1:1, 1:0, ...

gallery icon
Hokejs
2023. gada 29. aprīlis, 19:38

Otrajā pārbaudes spēlē Latvija pieveic Šveici

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Rīgā svinēja uzvaru atkārtotajā pārbaudes mačā ar Šveices valstsvienību. Latvija uzvarēja ar 5:1 (1:1, 1:0, 3:0).

Vārtus Latvijas izlasē guva Toms Andersons, Rodrigo Ābols, Dans Ločmelis, Miks Tumānovs un Mārtiņš Dzierkals.

Ceturtajā minūtē Enco Korvi no zilās līnijas raidīja ripu vārtos. Latvijas izlases vārtsargs Ivars Punnenovs bija nosegts.

Tāpat Kaspars Daugaviņš nosedza skatu viesu vārtsargam Leonardo Dženoni, kad vārtus 15.minūtē no Ābola un Daugaviņa piespēlēm ar metienu no metriem pieciem guva Andersons.
Vadībā Latvija izvirzījās 28.minūtē vairākumā, kad Ābols no vārtu priekšas pārspēja Dženoni ar metienu vārtu labajā augšējā stūrī, rezultatīvas piespēles nopelnot Andersonam un Ronaldam Ķēniņam.

42.minūtē šveicieši aiz saviem vārtiem kļūdījās piespēlē, ripu pārķēra Miks Indrašis, kurš to piespēlēja vārtu priekšā Danam Ločmelim, kurš bez apstrādāšanas raidīja to vārtu labajā augšējā stūrī, - 3:1.

Neilgi pēc tam ripa pabija Punnenova vārtos, taču Šveices hokejists pēc ripas atlēciena no gala apmales to vārtos nogādāja ar kāju, un vārti netika ieskaitīti.

Kaut gan uzbrukt centās Šveice, 52.minūtē Miks Tumānovs panāca 4:1. Aizsargs no zilās līnijas kreisajā laukuma puzē pievirzījās tuvāk vārtiem, pa ceļam ar māņu kustību atstājot pa kreisa no sevis pretspēlētāju, un raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē tiekas ar Šveici, 2023. gada 28. aprīlī "Arēna Rīga"

Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē tiekas ar Šveici, 2023. gada 28. aprīlī "Arēna Rīga"

gallery icon

5:1 ar metienu no pretinieku zilās līnijas tukšos vārtos panāca Mārtiņš Dzierkals.
Pirmajā savstarpējā pārbaudes spēlē piektdien ar 5:3 pārāki bija Šveices hokejisti.
Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs 4.maijā viesos ar spēli ar Dānijas hokeja izlasi.

Gatavojoties pasaules meistarsacīkstēm, Latvija ar 3:5 piekāpās Polijai un ar 2:0 uzvarēja to, kā arī pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Lielbritānijai un ar 6:3 to uzvarēja.

Darbā ar nacionālo izlasi Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Latvijas izlases kandidāti pārbaudes spēlēm ar Šveici:
vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols (Jelgavas "Zemgale"/LLU), Gustavs Dāvis Grigals (Milvoki "Admirals", AHL);
aizsargi - Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralfs Freibergs (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kristofers Bindulis (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Miks Tumānovs (Tovaniemi "Kiekko", Somija), Oskars Cibuļskis (Kladno "Rytīrži", Čehija), Ralfs Bergmanis (Vermontas Universitāte, NCAA);
uzbrucēji - Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Filips Buncis ("Nitra", Slovākija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Haralds Egle ("Langenthal", Šveice), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis (Cīrihes "Lions", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice"), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Georgs Golovkovs ("Sodertalje", Zviedrija).