Hokejs
2023. gada 27. aprīlis, 23:54

Latvijas hokejisti cieš zaudējumu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Porentruī cieta zaudējumu pasaules U-18 čempionāta augstākās divīzijas ceturtdaļfināla mačā, piekāpjoties vienaudžiem no Zviedrijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija atzina zviedru pārākumu ar 1:6 (0:2, 1:2, 0:2).

Zviedriem piederēja milzīgs pārsvars, 20 reizes pirmajā trešdaļā ar metieniem traucējot Latvijas izlases vārtsargu Akselu Ozolu, kamēr latvieši pa pretinieku vārtiem meta sešreiz.

Piektajā minūtē vārtus guva Noels Nords, bet 18.minūtē 2:0 pēc Noā Dovera Nilsona piespēles no kreisās apmales panāca Dāvids Ēdstrems, no vārtu priekšas ar neērto nūjas pusi iemetot ripu vārtu labajā stūrī.

Perioda laikā zviedri divreiz palika mazākumā, taču vairākumu latviešiem izmantot neizdevās. Toties Raivim Strazdiņam atstājot komandu mazākumā, zviedri panāca 3:0, Utu Stēnberjam no labā iemetiena apļa trāpot kreisajā augšējā stūrī.

Divreiz izturējuši mazākumu pirmajā periodā, otrajā zviedri divreiz pārkāpa noteikumus 47 sekunžu laikā, un Latvijai bija nepieciešama 31 sekunde, lai realizētu lielo vairākumu. Dāvids Livšics pēc ātras saspēles ar aizsargu Pēteri Bulānu trāpīja vārtu tuvajā stūrī - 1:3.

Latvijai mazākumā, noraidījumu nopelnot Kārlim Česlim, nesekmīgi cenšoties ripu gar apmali izmest no savas zonas, vārtu priekšā nonāca Zebs Forsfjalls, no kura ripa pie labā vārtu stabiņa nokļuva pie Dovera Nilsona, viņam pieliekot nūju, - 4:1 Zviedrijas labā.

42 sekundes pēc pēdējās trešdaļas sākuma Stēnberjs guva savus otros vārtus spēlē, vārtu kreisajā stūrī raidot vārtsarga atsisto ripu.

6:1 64 sekundes pirms mača beigām ātrajā uzbrukumā panāca Sīmons Zeters.

Latvijas izlases vārtu guvumā rezultatīva piespēle piešķirta arī Kristeram Ansonam, bet vārtos Ozols atvairīja 49 no 55 metieniem.

Zviedrijas vārtos Noā Erlidens atvairīja 15 no 16 metieniem.

Jau ziņots, ka citās ceturtdienas ceturtdaļfināla spēlēs ASV hokejisti ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Čehiju, Slovākija ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pārspēja Somiju, bet Kanāda ar 7:3 (1:1, 5:1, 1:1) pieveica Šveici.

Pirmajā sērijas līdz divām uzvarām cīņā par vietas saglabāšanu elites divīzijā Norvēģija ceturtdien ar 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) sagrāva Vāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas hokejisti apakšgrupas mačos ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu, bet mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un vietas saglabāšanu elites divīzijā ar 1:0 pārspēja Norvēģiju.

Savukārt Zviedrija A apakšgrupā ar 8:0 uzvarēja Kanādu, ar 5:3 bija pārāka pār Slovākiju, ar 2:0 guva panākumu pār Čehiju un ar 3:0 pārspēja Vāciju.

A grupā 12 punkti četrās spēlēs bija Zviedrijai, deviņi punkti - Kanādai, pieci punkti - Slovākijai, Čehija tika pie četriem punktiem, bet Vācija grupu turnīru pabeidza bez iegūtiem punktiem.

B grupā pēc četriem mačiem 12 punktus sakrāja ASV, deviņi punkti bija Somijai, Šveice tika pie sešiem punktiem, Latvija izcīnīja trīs punktus, bet norvēģi četros mačos netika pie punktiem.

Pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas grupās Vācija un Norvēģija cīnās par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).