foto: ZUMAPRESS.com
Ļoti neatlaidīgam basketbola līdzjutējam anulē biļeti uz spēli, jo viņš ir no Lietuvas
Kauņas "Žalgiris" līdjzutēji ne vien savās mājās, bet arī izbraukuma mačos regulāri ļoti skaļi un masveidīgi atbalsta savu komandu. "Barcelona" laikam darīju visu, lai šoreiz tā nebūtu.
Basketbols
2023. gada 27. aprīlis, 14:11

Ļoti neatlaidīgam basketbola līdzjutējam anulē biļeti uz spēli, jo viņš ir no Lietuvas

Jauns.lv

Šajā nedēļā Eiropas spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā ULEB Eirolīgā pienākušas ilgi gaidītās izslēgšanas spēles, kurās daudziem par lielu pārsteigumu caur adatas aci ielauzās arī Baltijas spēcīgākais un titulētākais vīriešu basketbola klubs Kauņas “Žalgiris”, kuram ceturtdaļfinālā pretī stājas zvaigžņotā “Barcelona” ar Lietuvas basketbola leģendu Šarūnu Jasikeviču pie stūres.

Trešdienas vakarā šī sērija iesākās ar pārliecinošu favorītu uzvaru – 91:69. “Palau Blaugrana” notikušajā mačā Kauņas klubu pārstāvošais Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits šoreiz guva tikai divus punktus.

Uz spēli cerēja doties arī "Žalgira" līdzjutējs Povils Lubnins, kurš šī iemesla dēļ ar motociklu bija devies uz Spāniju. Viņš mēģināja biļetes uz "Barcelona" un "Žalgira" pirmo spēli centās iegādāties piecos dažādos veidos, bet visi mēģinājumi beidzās neveiksmīgi.

Ir daudz baumu par līdzjutēju pieredzi un grūtībām iegādāties biļetes uz spēli, ko šoreiz krietni sarežģīja katalāņu klubs, kas viesu komandas līdzjutējiem piešķīra vien 140 biļetes. Līdz ar to daudzi basketbola cienītāji no Lietuvas, kuri bija pat ieradušies Barselonā, palika bešā.

Ar savu rūgto pieredzi Basketnews.lt lapā dalījies Povils Lubnins, atklājot, kādus šķēršļus viņam nācās pārvarēt, lai iegūtu biļetes, bet beigās uz spēli nemaz netika.

Kauņas "Žalgira" preses pārstāvis Almantas Kiveris atklāja, ka pretinieki izsniedza vien 140 biļetes, un neko daudz vairs nevar darīt. Lai iegādātos biļeti, ikvienam jāaizpilda veidlapa, kurā jānorāda pilns vārds, tautība un personas kods. Ja pircējam ir kādas saites ar Lietuvu,  biļetes tiek anulētas, un pircējs saņem e-pasta vēstuli, kurā norādīts, ka viņam tiks atmaksāta nauda.

foto: IPA/SIPA
Interesanti, ka lietuviešiem nemaz nebūtu iespējams atbalstīt arī "Barcelona" komandu, kuru trenē Šarūns Jasikevičs un pārstāv Roks Jokubaitis (pa labi).

Portāls Basketnews.com ar Lubnina atļauju dalās ar basketbola līdzjutēja rūgto pieredzi – pieciem neveiksmīgiem meģinājumiem tikt uz basketbola spēli:

Tātad, es ceļoju pa Eiropu ar savu motociklu un man paveicās atbalstīt "Žalgiri" Minhenē (regulārās sezonas 34. (pēdējās) kārtas mačā). Turpinot savu ceļojumu, sagadījās, ka nokļuvu Barselonā. Tad kāpēc gan neapmeklēt “Palau Blaugrana” un nenoskatīties "Žalgira" spēli?

Nākamais solis ir mēģināt iegādāties biļetes uz spēli.

1. mēģinājums

Es mēģināju to izdarīt pats tiešsaistē - nesekmīgi.

2. mēģinājums

Es ierados “Camp Nou” (futbola stadionā), lai apskatītu stadionu, un pamanīju biļešu kasi. Pieeju pie pirmās kabīnes.

"Labdien, vai jums vēl ir biļetes uz rītdienas Eirolīgas spēli," es jautāju.

"Jā, ir. No kurienes jūs esat?"

"No Lietuvas."

"Lietuviešiem mēs biļetes nepārdodam."

"Velns!" es domāju.

3. mēģinājums

Plānu maiņa. Es piegāju pie piektās kabīnes un noņēmu cepuri, lai iepriekšējā darbiniece mani neatpazītu.

"Ei, redzu, ka ar stadiona apskates biļeti ir atlaides uz basketbola spēlēm," es sāku.

"Tieši tā."

"Kad ir nākamā spēle?"

"Rīt."

"Tas ir lieliski. Vai es varētu dabūt biļeti 40-50 eiro robežās?

"Mums ir lieliskas vietas par 46 eiro," saka biļešu kasieris.

"Tas ir lieliski, man der."

"Super. Vai jūs varētu uzrādīt savu personu apliecinošu dokumentu?"

Es sāku prātīgi lamāties un dodu savu autovadītāja apliecību.

"Vai jūs neesat no Lietuvas?" Es saņemu jautājumu.

"Es esmu lietuvietis, bet dzīvoju Zviedrijā."

"Man nepienāktos jums to teikt, bet, pat ja jūs esat lietuvietis, man ir vajadzīgs kāds Zviedrijas dokuments. Pretējā gadījumā es nekādi nevaru jums palīdzēt," saka kasieris.

"Es neņemu līdzi savus zviedru dokumentus, kad ceļoju," es saku pirms došanās prom.

4. mēģinājums

Es uzrakstu ziņu savam bulgāru draugam, kuram ir britu bankas konts. Varbūt viņi neizseko, ka tas kaut kā saistīts ar Lietuvu? Kā tad! Pirkums uzreiz tika atcelts.

5. mēģinājums

Es ierodos hostelī Barselonā. Tur sastapu ļoti jauku darbinieku, kurš nopirka biļetes uz sava vārda un no sava bankas konta. Viņš ievadīja savus personas datus, un biļešu iegāde tika apstiprināta.

Vakarā es saņēmu savu biļeti. Tomēr tai sekoja ziņa, ka ID tiks rūpīgi pārbaudīti, lai pārliecinātos, ka spēli apmeklēs cilvēki, kas patiešām iegādājušies biļetes.

Tātad, ko man darīt? Es neizskatos pēc tipiska spāņa. Tāpēc, no rīta piecēlies, es apmeklēju Barselonas veikalu un nopirku šalli, lai varētu saplūst ar pārējo pūli. Es arī pagarināju savu uzturēšanos hostelī uz papildu nakti.

Pārsteigums, pārsteigums... Pirms stundas saņēmu e-pastu, ka mana biļete ir anulēta saskaņā ar noteikumiem pret vardarbību, rasismu, ksenofobiju un neiecietību sportā un to īstenošanas noteikumiem, kā arī FC “Barcelona” sporta norises vietas iekšējiem noteikumiem.

Iespējams, viņi redzēja, ka e-pasts, uz kuru tika nosūtīta biļete, bija ar manu vārdu, nevis ar Marselo vārdu. Tā tas arī ir.

Tiklīdz es pabeigšu savu kebabu, es dodos prom no šejienes!

Barselona dala lāci mežā!

Šīs sezonas ULEB Eirolīgas finālsacensības norisināsies Kauņā no 19. līdz 21. maijam. Interesanti, ka “Barcelona” jau aptuveni nedēļu pirms sākas ceturtdaļfināla sērija pret “Žalgiri” saviem līdzjutējiem jau piedāvāja iespēju iegādāties biļetes uz finālčetrinieka sacensībām Kauņā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka "Žalgiris" sērijas līdz trim uzvarām pirmajā cīņā viesos ar 69:91 (13:25, 18:23, 22:18, 16:25) piekāpās "Barcelona".

Lietuvas klubs ne reizi mačā nebija vadībā, barseloniešiem spēli uzsākot ar 20:6 izrāvienu.

Šmits pret savu bijušo komandu laukumā pavadīja 19 minūtes un 31 sekundi, realizēja divus soda metienus, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu, kā arī abus tālmetienus. Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī cīņu beidza ar efektivitātes koeficientu nulle.

14 punktus viesiem guva Igns Brazdeiķis, desmit - Dovīds Giedraitis. Mājiniekiem 17 punktus punktus guva Sertačs Šanli, 15 - Nikola Mirotičs un 12 - Roks Jokubaitis.

Otrā spēle sērijā turpat Barselonā notiks piektdien.