foto: Edijs Pālens/LETA
Vītoliņš nosaucis 26 hokejistus pārbaudes spēlēm pret Lielbritāniju
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš treniņā ''Daugavas'' ledus hallē.
Hokejs
2023. gada 20. aprīlis, 16:58

Vītoliņš nosaucis 26 hokejistus pārbaudes spēlēm pret Lielbritāniju

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase uz pārbaudes spēlēm dosies 26 hokejistu sastāvā, ceturtdien paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš 25 hokejistu sastāvā ir iekļāvis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Uz Lielbritāniju nedosies vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargi Ralfs Bergmanis un Patriks Ozols, kā arī uzbrucēji Rainers Rullers un Georgs Golovkovs.

Pirmā spēle ar Lielbritāniju Notingemā norisināsies sestdien, plkst.21 pēc Latvijas laika, bet otrā Koventrijā - svētdien, plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

Abas spēles tiešraidē varēs vērot interneta vietnē "Cleancutlive.com".

Pēc spēlēm ar Lielbritāniju Latvijas komanda "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī cīnīsies ar Šveices komandu, bet sagatavošanās posmu valstsvienība noslēgs ar spēli 4. maijā viesos ar Dānijas hokeja izlasi.

Darbā ar nacionālo izlasi Harijam Vītoliņam asistēs Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Lielbritāniju:

vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (abi - Jelgavas "Zemgale"/LLU);

aizsargi - Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralfs Freibergs (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kristofers Bindulis (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Artūrs Andžāns (Turku "TuTo", Somija), Miks Tumānovs (Tovaniemi "Kiekko", Somija);

uzbrucēji - Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Filips Buncis ("Nitra", Slovākija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Marenis ("Orebro", Zviedrija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Haralds Egle ("Langenthal", Šveice), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis (Cīrihes "Lions", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice").