Krievijas futbola izlases uzvaras 2018. gada Pasaules kausā bija "sarunātas", pārliecināts slavenais krievu futbolists
Andrejs Kančeļskis Mančestras "United" sastāvā (ekrānuzņēmums)
Futbols
2023. gada 20. marts, 12:16

Krievijas futbola izlases uzvaras 2018. gada Pasaules kausā bija "sarunātas", pārliecināts slavenais krievu futbolists

Jauns.lv

Bijušais Krievijas izlases un Mančestras “United” spēlētājs Andrejs Kančeļskis uzskata, ka 2018. gada Pasaules kausa izcīņā Krievijas sasniegumi bija ar korupcijas smārdu, “sarunājot” vajadzīgos rezultātus.

“Visi lieliski zina, ka tā ir patiesība, taču vienkārši baidās to teikt, visi nodarbojas ar populismu. Patiesībā futbola ļaudis par to zina. Viņi nevar pašlaik mainīt savu viedokli un apmest kažoku uz otru pusi. “Viņi ies uz “Dom-2” un stāstīs pasakas. “Dom-2” — tas ir “Match TV”,” intervijā “RIA Novosti” sacīja Kančeļskis.

Būtībā viņš atkārtoja jau janvāra sākumā paustos apgalvojumus intervijā “Match TV”. Toreiz uz jautājumu, vai pēc Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla, kurā Krievija pēcspēles soda sitienu sērijā sensacionāli pieveica Spāniju, nevajadzētu nedaudz mainīt retoriku un atbalstīt toreizējo izlases treneri Staņislavu Čerčesovu, Kančeļskis atbildēja: “Par ko atbalstīt? Par to, ka pasaules čempionātā visu nopirka? Visas spēles nopirka. Ko, jūs par to nezināt? Mēs savās mājās spēlējām pasaules čempionātu. Tas pats, kas ar Koreju un Japānu, kad nogalināja itāļus, vienkārši viņus iznesa. Tādēļ izbeidziet. [Čerčesova] darba rezultāts bija Eiropas čempionātā. Tas ir galvenais rādītājs. Ar dievu uz pusēm uzvarēja somus, bet ja viņi būtu iesituši, tad vispār būtu bēda. Pasaules čempionātā mūs vilka aiz ausīm. Turklāt ar ko mēs spēlējām? Ar Urugvaju, kas mūs iznesa. Ar spāņiem, kuri spēlēja nesaprotami. Tā bija ļoti dīvaina spēle. Ticiet, ar laiku šīs putas izlīdīs laukā.”

“Jūs neaizdomājāties, kādēļ dienu pirms turnīra aizvāc Spānijas treneri? Ieliek Jerro, kurš neatkarīgi no rezultāta strādās federācijā. Vai domājat, ka Spānijas karalis  atlidoja tāpat vien? Puiši, ticiet, ir informācija — ar laiku viss iznāks laukā. Uzzināsiet daudz interesanta,” viņš sacīja.

“Spānija nespēlēja, bet mocījās. Vispār darbojās bez vārtiem, jo sist acīmredzami pāri vārtiem nav skaisti. Tādēļ vienkārši ripināja bumbu. Es ko, futbolu neesmu spēlējis, nezinu, kas tas ir? Vēl jo vairāk informācija bija konkrēta. Mums ar Urugvaju saskarsmes nebija, viņiem tas bija pie vienas vietas — iznāca un mūs iznesa.”

Uz jautājumu, kā tādā afērā varēja piedalīties tik augsta līmeņa spēlētāji kā Injesta un Ramoss, Kančeļskis atteica: “Nu paklausieties, ja tev Spānijas karalis tiešā tekstā izdara mājienu, ko tu viņam atbildēsi? Nu tad viņi ripinās, neizrādīs iniciatīvu. Domās: “Kāda velna pēc man to vajag?”"

Andrejs Kančeļskis no 1992. līdz 1998. gadam aizvadīja 36 spēles Krievijas izlasē, bet profesionālā futbolista karjerā spēlēja vairākos slavenos Eiropas klubos, tostarp Mančestras “United” (1991-95), “Everton” (1995-97), “Fiorentina (1997-98), “Rangers” (1998-2002) un Mančestras “City” (2001).

2018. gada Pasaules kausa izcīņā Krievija grupas spēlēs sakāva Saūda Arābiju (5:0) un Ēģipti ar superzvaigzni Mohamedu Salāhu (3:1), bet saņēma pērienu no Urugvajas (0:3), astotdaļfinālā Krievija sensacionāli uzvarēja Spāniju (1:1, 4:3 pēcspēles soda sitienos), taču ceturtdaļfinālā piekāpās Horvātijai (2:2, 3:4 pēcspēles soda sitienos).

Fotomirkļi no sensacionālā Krievijas-Spānijas mača Pasaules kausā

gallery icon

Putins uzdāvina Trampam Pasaules kausa oficiālo futbola bumbu

Tikšanās laikā Helsinkos Donalds Tramps no Putina saņēma dāvanu - oficiālo Pasaules kausa futbola bumbu.

gallery icon

Pēc skandalozās intervijas Krievijas sporta amatpersonas veltīja Kančeļskim skarbus vārdus. Krievijas Futbola savienības (KFS) goda prezidents Vjačeslavs Koloskovs viņam ieteica ārstēties. “Tie ir jukuša cilvēka murgi. Pie pilna prāta cilvēks tādas muļķības nepateiks, pat padomāt ko tādu nespēs. Tātad Kančeļskim vajag ārstēties, nevis mums jākomentē viņa teiktais.”

 “Kāda sarunāta spēle ar Spāniju? Saūdus es neredzēju, neviens neatbrauca. Varu teikt vienu: cilvēkam bipolārie traucējumi. Viņš par sevi lika manīt 5. janvārī, kad nekādu futbola ziņu nav. Šodien tā būs galvenā ziņa,” piebilda KFS Ētikas komitejas loceklis Andrejs Sozins.