foto: REUTERS/SCANPIX
Klinsmans kļūst par Dienvidkorejas izlases galveno treneri; Trusjē vadīs vjetnamiešus
Vācijas futbola leģenda Jirgens Klinsmans.
Futbols
2023. gada 27. februāris, 11:36

Klinsmans kļūst par Dienvidkorejas izlases galveno treneri; Trusjē vadīs vjetnamiešus

Jauns.lv/LETA

Par Dienvidkorejas vīriešu futbola izlases galveno treneri pirmdien apstiprināts vācu speciālists Jirgens Klinsmans, bet Vjetnamas valstsvienību turpmāk vadīs francūzis Filips Trusjē.

"Līgums ar Klinsmanu ir noslēgts līdz 2026. gadam," teikts Korejas Futbola asociācijas (KFA) pirmdien izplatītajā paziņojumā.

Kā norāda KFA, 58 gadus vecais speciālists Dienvidkorejā ieradīsies nākamajā nedēļā, bet jau 24.martā viņam būtu jāvada komanda pārbaudes spēlē ar Kolumbijas izlasi.

Klinsmans kā spēlētājs ar Vācijas izlasi triumfēja 1990. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, bet kā treneris ar Vācijas valstsvienību aizcīnījās līdz 2006. gada Pasaules kausa bronzas godalgām.

Vācijas izlasē bijušais uzbrucējs aizvadīja 108 mačus un guva 47 vārtus, palīdzot uzvarēt arī 1996. gada Eiropas čempionātā.

Kā galvenais treneris Klinsmans no 2004. līdz 2006. gadam vadīja Vācijas izlasi, 2008./2009. gada sezonā bija bundeslīgas kluba Minhenes "Bayern" galvenais treneris, bet no 2011. līdz 2016. gadam strādāja ar ASV valstsvienību.

Pēdējā darbavieta Klinsmanam bija bundeslīgas klubā Berlīnes "Hertha", par kura galveno treneri viņš kļuva 2019. gada novembrī, taču jau pēc desmit nedēļām speciālists no amata atkāpās.

Pirms Klinsmana ar Dienvidkorejas izlasi kopš 2018. gada strādāja portugāļu speciālists Paulu Bentu, kura vadībā valstsvienība pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, tajā ar 1:4 zaudējot Brazīlijai.

Tikmēr par Vjetnamas izlases galveno treneri pirmdien apstiprināts 67 gadus vecais Trusjē.

Savas ilgās trenera karjeras laikā Trusjē vadījis vairāk par 20 klubiem un izlasēm, tostarp strādājis ar Burkinafaso, Dienvidāfrikas, Japānas, Kataras un Marokas valstsvienībā.

Viņa pēdējā darba vieta kā galvenajam trenerim bija Vjetnamas U-19 izlases vadīšana no 2019. līdz 2021. gadam.

Kā paziņojusi Vjetnamas Futbola federācija, franču speciālists būs arī U-23 izlases galvenais treneris un līgums noslēgts līdz 2026. gada jūlijam.

Iepriekš ar FIFA rangā 96. vietā esošo Vjetnamas izlasi no 2017. gada strādāja dienvidkorejietis Hanso Parks.