foto: LETA
Ko vasaras sportisti dara ziemā? Pludmales volejboliste Graudiņa par enerģijas krāšanu un eksotiskāko spēli Rīgā
Pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.
Sporta zvaigznes
2023. gada 23. janvāris, 15:21

Ko vasaras sportisti dara ziemā? Pludmales volejboliste Graudiņa par enerģijas krāšanu un eksotiskāko spēli Rīgā

Jauns.lv

Izcilā pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa nupat otro gadu pēc kārtas saņēma Latvijas labākās sportistes gada balvu. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņa stāsta, ko vasaras sportisi, kam pieder arī pludmales volejbolisti, dara ziemas periodā un kāda bijusi viņas eksotiskākā spēle pašā Rīgas sirdī.

Graudiņa, kuru mēdz dēvēt arī par labāko bloķētāju pasaulē, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam atklāj, ka pludmales volejbolā fona mūzikai ir liela nozīme. “Īstie pludmales volejbola svētki vienmēr asociējas ar mūziku – ar tādām latīņamerikas mūzikas pieskaņām. Pludmales volejbols vienkārši kā vasaras svētki – tas ir tas, kas šajā sporta veidā man ļoti patīk,” stāsta volejboliste. Viņa norāda, ka Rīga ir arī vienīgā galvaspilsēta, kur ir tik daudz iekštelpu pludmales volejbola halles.

“Tad, kad mēs stāstām citiem mūsu draugiem no citām valstīm, viņi brīnās, ka mums šis sporta veids ir tik populārs. Es varbūt pat gribētu pieminēt, ka mēs pat Doma laukumā esam spēlējuši pludmales volejbolu pie Doma baznīcas,” atklāj Graudiņa, kura pārī ar Anastasiju  Kravčenoku vasarā kļuva par Eiropas čempionēm, “Tādā eksotiskā vietā spēlēt pludmales volejbolu bieži negadās.”

Taujāta par to, ko vasaras sportisti dara ziemas sezonā, Graudiņa stāsta, ka tas ir periods, kad jākrāj enerģija un spēks, lai vasarā, kad ir ļoti daudz jāspēlē, būtu uzkrātas rezerves. “Līdz ar to rudens un ziema ir tāds vienmuļākais periods, kad varbūt ir mazliet garlaicīgi, jo nav sacensības, kas ir tās interesantās, – ir vienkārši parasti treniņi,” stāsta volejboliste. Tomēr ziemas sagatavošanās ir gana nogurdinoša un tiek veikta ar konkrētu mērķi: “Ar skatu uz vasaru, jo mēs ar Anastasiju noteikti zinām, ka tas viss atmaksāsies vasarā, – varēs ļoti labi redzēt, kurš darbu ziemā ir ielicis un kurš nav, kurš ir pastrādājis un kurš nav.”

Noskaties interviju ar Tīnu Graudiņu: