foto: ekrānuzņēmums no video
Četrpadsmitgadīgs zēns nogalināts pēc Francijas uzvaras Pasaules kausa izcīņā
Futbols
2022. gada 15. decembris, 19:31

Četrpadsmitgadīgs zēns nogalināts pēc Francijas uzvaras Pasaules kausa izcīņā

Jauns.lv

Neilgi pēc Francijas uzvaras Pasaules kausa pusfinālā pār Maroku Francijas dienvidu pilsētā Monpeljē notikusi traģēdija, jo svinību laikā ticis sabraukts 14 gadus vecs zēns, vēsta vietējie mediji.

Francijas varasiestādes ziņo, ka pēc mača viņu notrieca automašīna, bet vēlāk puisis slimnīcā miris. 

Sociālajos tīklos publicētajos attēlos redzama Francijas nacionālajās krāsās ietīta automašīna, kuru ieskauj cilvēki. Šķita, ka šoferis kritis panikā, palielinot ātrumu, līdz notrieca divus pusaudžus.  

Tad šoferis metās bēgt, bet 14 gadus vecais jaunietis palicis guļam.

Incidents notika Monpeljē ziemeļrietumu rajonā La Paillade, aptuveni pusstundu pēc mača finālsvilpes Katarā, kur Francija ar 2:0 pārspēja Maroku.

Spriedze starp Francijas un Marokas atbalstītājiem uz īsu brīdi izcēlās pilsētas centrā, kad fanu vidū tika aizdedzinātas signālraķetes, uz ko policija atbildēja ar asaru gāzi. Francijā ir aptuveni 1,5 miljonu liela marokāņu kopiena. Svinības pilsētās visā Francijā pārsvarā noritēja mierīgi, izņemot Lionu, kur policija izmantoja asaru gāzi, lai apturētu sadursmes ar galēji labējiem jauniešiem pilsētas centrā.

"Milzīgas skumjas, ka sporta notikumam ir jābeidzas ar šādu traģēdiju," sacīja vietējā deputāte Natālija Oziola, kura izteica līdzjūtību zēna ģimenei. 

Vietējais prefekts Hero dienvidu apgabalā sacīja, ka automašīna vēlāk tika atrasta pamesta netālu no negadījuma vietas, un policija sākusi meklēt šoferi. 

Mērs Mišels Delafo sacīja, ka visi ir satriekti un šokā par "šo šausmīgo traģēdiju", un vēlējās, lai "šīs gļēvās darbības" vaininieki tiktu saukti pie atbildības.

Savukārt vietējais deputāts Patrīss Vinjals sacīja, ka autovadītājs ir jānoķer un bargi jāsoda.