Luiss Hamiltons joprojām bagātākais sportists Lielbritānijā
Luisa Hamiltona bagātības pērn pieauga par 20 miljoniem sterliņu mārciņu.
Citi sporta veidi
2015. gada 25. aprīlis, 16:54

Luiss Hamiltons joprojām bagātākais sportists Lielbritānijā

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pilots Luiss Hamiltons no "Mercedes" komandas joprojām ir bagātākais sportists Lielbritānijā, vēsta BBC.

Britu laikraksta "Sunday Times" veidotajā bagātāko sportistu galvgalī ierindojas Hamiltons, kura bagātības pērn pieauga par 20 miljoniem un šobrīd kopējā nopelnītās naudas summa ir 88 miljoni sterliņu mārciņu (123 miljoni eiro).

Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Manchester United" kapteinis Veins Rūnijs pērn kļuvis bagātāks par 12 miljoniem. Kopēja futbolista bagātība ir 72 miljoni sterliņu mārciņu (100 miljoni eiro).

Trešais bagātākais Lielbritānijas sportists ir F-1 pilots Džensons Batons no "McLaren" komandas, kuram ir par vienu miljonu mazāk nekā Rūnijam - 71 miljons sterliņu mārciņu.

Skotu tenisists Endijs Marejs ar 48 miljoniem sterliņu mārciņu (67 miljoni eiro) ierindojas 4.vietā.

Piektais bagātākais ir angļu futbolists Rio Ferdinands ar 44 miljoniem sterliņu mārciņu (61 miljons eiro), kurš no 2002. līdz 2014.gadam pārstāvēja "Manchester United".

"Liverpool" kluba futbolists Stīvens Džerārds ar 42 miljoniem sterliņu mārciņu (58 miljoni eiro) ierindojas 6.pozīcijā.

Septītajā vietā atrodas Nacionālās basketbola asociācijas komandas Maiami "Heat" spēlētājs Luols Dengs, kuram pieder 40 miljoni sterliņu mārciņu (56 miljoni eiro).

Londonas "Chelsea" bijušais futbolists Franks Lempards, kurš tagad pārstāv "Machester City" komandu, ir astotais bagātākais ar 39 miljoniem sterliņu mārciņu (54 miljoni eiro).

LETA / Foto: EPA/LETA