foto: AP/Scanpix
Visu latviešu pārstāvētajiem klubiem zaudējumi NHL mačos
Rūdolfs Balcers mačā pret "Blackhawks" pavadīja uz ledus savu ilgāko spēles laiku šosezon.
Hokejs
2022. gada 26. oktobris, 10:26

Visu latviešu pārstāvētajiem klubiem zaudējumi NHL mačos

Jauns.lv/LETA

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien piedzīvoja visu Latvijas spēlētāju pārstāvētie klubi.

Vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda savā laukumā ar  3:6 (0:2, 0:2, 3:2) atzina Arizonas "Coyotes" pārākumu, uzbrucēja Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" viesos ar 1:5 (0:2, 1:2, 0:1) zaudēja Sietlas "Kraken", Rūdolfa Balcera vienība Floridas "Panthers" ar 2:4 (0:2, 0:1, 2:1) izbraukumā atzina Čikāgas "Blachhawks" pārākumu, bet Pitsburgas "Penguins" bez savainotā Teodora Bļugera ierindā pretinieku laukumā ar 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) piekāpās Kalgari "Flames" hokejistiem.

Merzļikins laukumā devās pie rezultāta 0:4 otrās 17. minūtē, nomainot neveiksmīgu maču aizvadījušo Daņiilu Tarasovu, kurš tika galā vien ar astoņiem no 12 metieniem.

Merzļikins sev atvēlētajās nepilnajās 23 minūtēs atvairīja piecus no sešiem metieniem, bet vienu ripu mājinieki "Blue Jackets" vārtos ieraidīja, kad latviešu vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās aizsargs Šeins Gostisbērs, bet 0+3 iekrāja uzbrucējs Kleitons Kellers. Vārtus guva arī Zeks Kasians, Dilans Gunters, Džeks O'Baiens un Lousons Krūzs, kamēr "Blue Jackets" sastāvā precīzi metieni Džonija Gudro, Kenta Džonsona un Endrū Pīkī rēķinā.

Tikmēr Balcers savas komandas zaudējumā Čikāgas klubam laukumā bija 16 minūtes un 14 sekundes, no kurām četras minūtes un 15 sekundes spēlēja vairākumā. Latviešu uzbrucējs pie rezultativitātes punktiem netika un metienus pa vārtiem neizpildīja, statistikā atzīmējoties ar vienu spēka paņēmienu un negatīvu lietderības koeficientu - 1.

"Blackhawks" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Teilors Redišs, Patriks Keins, Filips Kurašovs un Džonatans Tēvs, kamēr "Panthers" sastāvā pa gūtiem vārtiem Ētu Luostarinena un Metjū Tkačaka kontā.

Savukārt Girgensons "Sabres" zaudējumā laukumā bija 11 minūtes un 15 sekundes, no kurām minūti un 43 sekundes mazākumā. Uzbrucējs metienus pa vārtiem neizpildīja, uzvarēja sešos no septiņiem iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Kraken" rindās ar 1+2 izcēlās Daniels Sprongs, divas rezultatīvas piespēles Brendona Taneva kontā, bet vārtus guva arī Džeimijs Aleksiaks, Morgans Gīkī, Džareds Makans un Metijs Benjērs. "Sabres" sastāvā vienīgais precīzais raidījums Dilana Kozensa kontā.

Citā mačā bez traumētā Bļugera spēlējošās "Penguins" rindās vienīgos vārtus viesos pret "Flames" guva Jevgēņijs Malkins, kamēr mājinieku sastāvā ar diviem precīziem raidījumiem izcēlās Nazīms Kadri, bet pa vieniem vārtiem Žonatana Iberdo un Maikla Stouna kontā.