foto: REUTERS/SCANPIX
Anglijas futbola zvaigzne Džerārds atlaists no "Aston Villa" galvenā trenera amata
Šajā sezonā Stīvena Džerārda vadītā Birmingemas "Aston Villa" 11 spēlēs tika tikai pie vienas uzvaras un šobrīd atrodas 17. pozīcijā.
Futbols
2022. gada 21. oktobris, 12:44

Anglijas futbola zvaigzne Džerārds atlaists no "Aston Villa" galvenā trenera amata

Jauns.lv / LETA

Kādreizējais Anglijas futbola izlases pussargs Stīvens Džerārds atbrīvots no premjerlīgas komandas Birmingemas "Aston Villa" galvenā trenera amata, ziņo klubs.

Džerārds amatā tika apstiprināts pērnā gada novembrī, noslēdzot trīsarpus gadu līgumu. Iepriekšējo sezonu komanda noslēdza 14.vietā, bet šajā sezonā 11 spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras un ir 17. pozīcijā jeb ceturtajā no beigām.

Pirms darba Birmingemā 42 gadus vecais Džerārds vadīja Glāzgovas "Rangers" komandu, kurai pērn palīdzēja uzvarēt Skotijas meistarsacīkstēs.

"Liverpool" komandā Džerārds kā futbolists izcīnīja septiņus nozīmīgus titulus, tostarp 2005.gadā triumfējot UEFA Čempionu līgā. Pussargs šajā komandā aizvadīja 710 spēles un guva 186 vārtus.

Tiesa, viņš tā arī netika pie Anglijas premjerlīgas čempiona titula, tomēr divas reizes izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, trīs reizes triumfēja Anglijas Līgas kausā, kā arī tika pie UEFA kausa, UEFA superkausa un Anglijas superkausa.

Karjeras pēdējos divus gadus viņš pavadīja Amerikas Futbola līgas (MLS) vienībā Losandželosas "Galaxy".

Džerārds ilgus gadus pārstāvēja arī Anglijas izlasi, kur karjeru noslēdza 2014.gadā. Valstsvienībā viņš kopumā 114 spēlēs guva 21 vārtus. Par viņu vairāk spēles Anglijas izlasē aizvadījis tikai Pīters Šiltons, Veins Rūnijs un Deivids Bekhems.

Ar Anglijas izlasi viņš piedalījies sešos lielajos finālturnīros, komandas kapteiņa pienākumus pildot 2010. un 2014.gada Pasaules kausa finālturnīros, kā arī 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Ar "Rangers" Džerārds strādāja kopš 2018.gada, klubam pievienojoties pēc darba "Liverpool" jauniešu akadēmijā.