foto: Edijs Pālens/LETA
Dairis Bertāns: "Puse darba ir izdarīta, paliek otra puse"
Latvijas vīriešu valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns piedalās preses konferencē, par 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm basketbolā vīriešiem.
Basketbols
2022. gada 15. augusts, 17:40

Dairis Bertāns: "Puse darba ir izdarīta, paliek otra puse"

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasē šobrīd galvenais mērķis ir uzvarēt atlikušos mačus Pasaules kausa kvalifikācijā un izcīnīt ceļazīmi uz turnīru, preses konferencē teica Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas pirmo kārtu noslēdza ar panākumiem pār Serbiju un Slovākiju, un Latvijas valstsvienības kapteinis norādīja, ka šīs uzvaras palīdzēja deva daudz emociju.

"Otrajā posmā ejam ar ļoti labām sajūtām, jo pēc jūnija spēlēm esam ļoti uzvilkušies pozitīvā nozīmē. Gan spēlētāji, gan fani nevar sagaidīt nākošās spēles. Mums pašiem arī jāsaprot, ka puse darba ir izdarīta, un paliek otra puse, kurā viss ir atkarīgs tikai no mums. Esmu pārliecināts, ka izdarīsim visu vajadzīgo," stāstīja Bertāns.

Latvijas basketbola izlases atklātais treniņš un preses konferences pirms spēlēm pret Turciju un Lielbritāniju

gallery icon

Basketbolists izcēla, ka šovasar trenējies kopā ar brāli Dāvi Bertānu, taču pēc izlašu loga viņam bijušas pāris traumas, kuras bija jāsadziedē, tāpēc vairāk laika tika pavadīts svaru zālē.

Šajā izlases sabraukumā kandidātus sarakstā ir iekļauti vairāki vadošie spēlētāji no 2017. gada Latvijas vīriešu basketbola izlases kodola, kas tajā gadā startēja Eiropas meistarsacīkstēs. Bertāns atklāja, ka izlasei tajā turnīrā bija ļoti viegli saspēlēties, un viņam pašam tas bijis veiksmīgs gads.

"Vismaz man tas gads ir palicis atmiņā kā gads, kurā man kā spēlētājam bija ļoti viegli spēlēt. No distances mēs visi bijām tik bīstami, un tik viegli bija spēlēt. Tagad būs līdzīgi, jo visi džeki arī ir bīstami no tālienes un tas mums atvērs laukumu vaļā vēl vairāk. Būs daudz vieglāk spēlēt," teica komandas kapteinis.

Latvijas izlases rindās ir atgriezies arī Kristaps Porziņģis, kurš pēdējo maču valstsvienībā aizvadīja tieši 2017. gadā, un Bertāns norādīja, ka Porziņģis būs vērtīgs spēlētājs arī šim izlases modelim.

"Kristaps ir tik talantīgs spēlētājs, ka viņš padara visus labākus jau ar savu klātbūtni vien. Viņš piesaista lielāku pretinieku aizsardzības uzmanību un līdz ar to visiem pārējiem paliek vieglāk spēlēt. Tas ir tieši tik vienkārši kā izklausās," viņš piebilda.

Izlases kapteinis stāstīja, ka komandā ir labs noskaņojums un neviens no par savu lomu pašreizējā izlases modelī nav iebildis neviens no spēlētājiem.

"Šeit izlasē, jo īpaši šajā modelī, nevienam nav bijušas problēmas ar lomu sadalīšanu. Visi saprot, ka mums ir viens mērķis uzvarēt un tikt uz Pasaules kausu, tāpēc neviens no spēlētājiem nepārdzīvos, ja viņš nebūs iemetis punktus," teica Bertāns. "Te nav nekāds īpašs gars jāuztur, visi pietiekoši labi saprot un redz, cik mēs tuvu esam mērķim. Visi ir gatavi ziedoties un darīt visu, lai to sasniegtu. Ja tas ir sēdēt uz soliņa un vicināt dvielīti, tad ir tieši arī tik daudz jāizdara."

Latvijas valstsvienība 25. augustā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Turciju, bet 28. augustā izbraukumā stāsies pretī Lielbritānijai. Savukārt pirms tam vēl 19. augustā savā laukumā paredzēta pārbaudes spēle pret Igauniju.