foto: AFP/Scanpix
Gārlands un Viljamsons vienojas par maksimālajiem līgumiem ar savām komandām
Dariuss Gārlands aizvadīja spožu iepriekšējo sezonu.
Basketbols
2022. gada 2. jūlijs, 22:50

Gārlands un Viljamsons vienojas par maksimālajiem līgumiem ar savām komandām

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas "Cavaliers" un Ņūorleānas "Pelicans" vienojušās ar Dariusu Gārlandu un Zaionu Viljamsonu par maksimālajiem līgumiem, ESPN apstiprināja basketbolistu aģenti.

Līgumi tiks noslēgts uz pieciem gadiem un to maksimālā summa var sasniegt 231 miljonu ASV dolāru, bet minimums ir 193 miljoni dolāru.

Gārlends NBA aizvadījis trīs sezonas un iepriekšējā ievērojami progresēja, izceļoties ar vidēji 21,7 punktiem un 8,6 rezultatīvām piespēlēm mačām. Aizsargs tika izvēlēts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē un palīdzēja "Cavaliers" iekļūt "play-in" turnīrā.

22 gadus vecais amerikānis ir daļa no "Cavaliers" kodola, kurā ir arī centra spēlētājs Džerets Elens un uzlecošā zvaigzne Evans Moblijs.

2019.gada NBA drafta piektais numurs Gārlends aizvadītajā sezonā palīdzēja "Cavaliers" iekrāt pozitīvu uzvarēto spēļu bilanci. Klīvlendiešiem virs 50% spēļu izdevās uzvarēt pirmo reizi kopš 2018.gada, kad komandu pameta līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss.

Tikmēr 2019.gada draftā ar pirmo numuru izraudzītais spēka uzbrucējs Viljamsons traumas dēļ aizvadītajā sezonā laukumā nedevās vispār. Debijas sezonā viņš piedalījās 24 mačos, bet otrajā gadā laukumā devās 65 cīņās.

Otrajā sezonā augstu vērtētais basketbolists vidēji mačā guva 27,0 punktus, izcīnīja 7,2 bumbas zem groziem un atdeva 3,7 rezultatīvas piespēles, kā arī realizēja 61,1% metienu.