foto: Dāvis Doršs/Valsts prezidenta kanceleja
Rinkēvičs pauž atbalstu Moldovas integrācijai Eiropas Savienībā
Politika
2024. gada 15. jūnijs, 22:40

Rinkēvičs pauž atbalstu Moldovas integrācijai Eiropas Savienībā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, pauda Latvijas atbalstu Moldovas integrācijai Eiropas Savienībā (ES), informēja prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

"Latvija pilnībā atbalsta Eiropas Savienības sarunu ietvara apstiprināšanu ar Moldovu un Starpvaldību Konferences sasaukšanu šī gada 25.jūnijam," pauda Rinkēvičs. Viņš norādīja, ka Latvija ir gatava turpināt dalīties ar pieredzi un ekspertīzi, kā arī veicināt Moldovas drošību un noturību pret hibrīddraudiem.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu divpusējā sadarbība, situācija Moldovā pirms rudenī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām un konstitucionālā referenduma par dalību ES, kā arī Krievijas agresija Ukrainā.

Tikšanās notika Šveices pilsētā Birgenštokā, samita par mieru Ukrainā laikā.

Valsts prezidents atzinīgi novērtējis Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības, aktīvo sadarbību un šī gada maijā uzsāktos "airBaltic" tiešos lidojumus no Rīgas uz Kišiņevu. Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību uzturēt aktīvu dialogu gan politiskajā, gan ekspertu līmenī.

Valsts prezidents arī pauda gandarījumu par Moldovas principiālo nostāju, nosodot Krievijas agresiju pret Ukrainu un atbalstot Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti.