foto: SK Super Nova
Par virslīgas debitantes "Super Nova" galveno treneri kļūst Koliņko
Ilggadējais Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koļinko.
Futbols
2022. gada 29. jūnijs, 17:46

Par virslīgas debitantes "Super Nova" galveno treneri kļūst Koliņko

Jauns.lv / LETA

Par "Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandas Salaspils "Super Nova" galveno treneri kļuvis Aleksandrs Koliņko, trešdien paziņoja vienība.

"Super Nova" šosezon debitēja virslīgā, tomēr pēc 19 kārtām ar pieciem punktiem un bez uzvarām ieņem pēdējo vietu desmit komandu konkurencē.

No jūnija sākuma, kad no amata tika atbrīvots Andrejs Lapsa, galvenā trenera pienākumus pildīja Igors Korabļovs, kurš kopā ar Aleksandru Proskurņinu (vārtsargu treneris), Andreju Perepļotkinu un Uģi Viļumu (fiziskās sagatavotības treneris) paliks treneru štābā, trešdien savā "Facebook" lapā norāda "Super Nova".

"Pārņemt virslīgas klubu - tā vienmēr ir atbildība un liels izaicinājums. Un nav nozīmes, kurā vietā turnīra tabulā dotajā momentā klubs atrodas. Esmu pateicīgs "Super Nova" kluba vadībai par uzticēšanos un iespēju strādāt mūsu klubu futbola augstākajā līmenī," norāda bijušais Latvijas izlases vārtsargs Koliņko. "Protams, situācija komandai patreiz smaga, pēdējā vieta nekad un nevienu nevar iepriecināt, tā kā mūsu uzdevums visiem acīmredzams - sisties līdz galam par vietas saglabāšanu virslīgā."

"Jā, bez šaubām, tas būs grūti, bet kad spēlēju pats, man nebija neizpildāmu uzdevumu - galvenais, daudz strādāt, atdot laukumā no sevis visu bez atlikuma, sisties līdz galam līdz pēdējai galējai iespējai, un tad futbols tevi par to obligāti atalgos," piebilst Koliņko. "Ticēt, ka viss pa spēkam, nepieciešams līdz galam un nekad nepadoties. Ļoti ceru, ka futbolisti pārņems tādu pašu noskaņojumu un attieksmi, un tad viss noteikti var izdoties."

Futbolista karjeras laikā Koliņko pārstāvējis "Skonto", angļu vienību Londonas "Crystal Palace", krievu klubus "Rostov", Kazaņas "Rubin", Naļčikas "Spartak" un Kaļiņingradas "Baltika", kā arī "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks".

Pēc spēlētāja karjeras beigām vārtsargs kā treneris strādājis Jūrmalas "Spartakā" un RFS, kā arī bijis vārtsargu treneris Baltkrievijas komandā Soļigorskas "Šahtjor".

Izlasē Koliņko aizvadīja 93 spēles.

Nākamo maču "Super Nova" aizvadīs 2. jūlijā, kad 20. kārtas mačā savā laukumā uzņems "Audu".

Turnīra tabulas galvgalī ar 50 punktiem 19 mačos ir "Valmiera", RFS ar 42 punktiem pakāpusies uz otro vietu, bet trešā ar 40 punktiem ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 39 punktiem, "Auda" ar 27 punktiem 18 cīņās un "Daugavpils" ar 24 punktiem 18 dueļos. 14 punkti 18 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 13 punkti ir "Metta", 11 punktus 17 spēlēs sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti ir "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.