foto: EPA/Scanpix
Šmitam astoņi punkti "Barcelona" pārliecinošā zaudējumā ACB finālsērijas pirmajā spēlē
Rolands Šmits.
Basketbols
2022. gada 14. jūnijs, 00:55

Šmitam astoņi punkti "Barcelona" pārliecinošā zaudējumā ACB finālsērijas pirmajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits pirmdien guva astoņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas pirmajā spēlē, bet neglāba "Barcelona" komandu no zaudējuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Barcelona" mājās ar rezultātu 75:88 (17:30, 14:19, 20:25, 24:14) zaudēja Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām ieguvusi vadību ar 1-0.

Šmits bija barseloniešu sākumsastāvā, laukumā pavadot 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā realizēja abus izpildītos tālmetienus un vienīgo divpunktu metienu.

Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumu, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+6) un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Barcelona" līderis Nikola Mirotičs guva 13 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas, bet rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Nikolass Laprovitola.

Madridiešiem 18 punktus guva un piecas bumbas zem groziem izcīnīja Gabriels Deks.

Pirmajā puslaikā vienā no epizodēm smagu kājas traumu guva "Real" uzbrucējs Entonijs Rendolfs.

Ceturtdaļfinālā "Barcelona" ar 2-0 uzvarēja Grankanārijas "Herbalife", bet pusfinālā ar 3-1 guva virsroku pār Badalonas "Joventut" vienību, kuru pārstāv Artūrs Žagars un Krišs Helmanis.

Madridieši vispirms ar 2-0 pārspēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi", bet pēc tam ar 3-0 pieveica Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās