foto: imago/ActionPictures
Čehijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Lielbritāniju; Helsinkos uzvara Šveicei
Helsinkos Šveice A grupā ar 5:2 (3:0, 1:0, 1:2) pieveica Itāliju.
Hokejs
2022. gada 14. maijs, 19:52

Čehijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Lielbritāniju; Helsinkos uzvara Šveicei

Jauns.lv / LETA

Čehijas vīriešu hokeja izlase sestdien Tamperē pasaules meistarsacīkšu pirmajā spēlē svinēja uzvaru pār Lielbritāniju, bet Helsinkos turnīru ar uzvaru sāka Šveice.

B grupas cīņā Čehija pieveica Lielbritāniju ar 5:1 (0:0, 2:0, 3:1).

Astotajā minūtē vārtus guva Matejs Blūmels, bet 13.minūtē čehu pārsvaru dubultoja Jakubs Fleks.

Lielisku iespēju pirmajā trešdaļā iemest arī trešo ripu pretinieku vārtos 13.minūtē neizmantoja Romāns Červenka, kurš nerealizēja "bullīti".

Čehija palielināja pārsvaru līdz piecām ripām, līdz britu komanda 51.minūtē vienus vārtus atguva, izceļoties Benam Leikam - 1:5.

Pa trim rezultativitātes punktiem šajā mačā guva Blūmels (2+1) un Červenka (0+3), bet pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Davids Krejči un Jirži Smejkals.

Vārtos Lukāšs Dostāls atvairīja 17 metienus.

Britu vienības vārtsargs Bens Baunss tika galā ar 29 no 34 metieniem.

Jau ziņots, ka piektdien šajā grupā Latvija ar 1:4 zaudēja ASV, bet Somijas hokejisti ar 5:0 uzvarēja Norvēģiju, bet sestdien Zviedrijas hokejisti ar 3:1 uzvarēja Austriju.

Latvijas izlase plkst.20.20 tiksies ar mājiniekiem somiem.

Tikmēr Helsinkos Šveice A grupā ar 5:2 (3:0, 1:0, 1:2) pieveica Itāliju.

49.sekundē šveicieši izvirzījās vadībā pēc precīza Denisa Malgina raidījuma. 18.minūtē Kalvins Tūrkaufs panāca 2:0, bet 18 sekundes pirms pārtraukuma 3:0 panāca 38 gadus vecais Andress Ambīls.

27.minūtē savus otros vārtus mačā guva Tūrkaufs, palielinot pārsvaru līdz četrām ripām.

Vienus vārtus 49.minūtē atguva Daniels Glira, 100 sekundes pirms mača beigām 5:1 panāca Niko Hišīrs.

Šveiciešiem pārkāpjot noteikumus, itāļiem bija vajadzīgas vien 14 sekundes, lai itāļiem otros vārtus mačā gūtu Dante Hannouns - 2:5.

Trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Jonass Zīgentālers, bet divas - Tristans Šervijs.

Vārtos Reto Berram daudz darba nebija, ielaižot divas ripas 14 metienos.

Itālijas vienībā divus rezultativitātes punktus (1+1) sakrāja Hannouns, bet vārtos Andreasam Bernardam bija daudz darba, atvairot 42 no 47 metieniem.

Jau ziņots, ka piektdien šajā grupā Kanāda ar 5:3 uzvarēja Vāciju, bet Slovākija ar 4:2 pieveica Franciju. Savukārt sestdien Dānija ar 9:1 (3:0, 4:0, 2:1) sagrāva Kazahstānu.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisinās no 13. līdz 29.maijam.