foto: LETA
Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvo sagrāvi pret ASV
Latvija piekāpās A grupas uzvarētājai ASV ar 3:13 (1:6, 0:3, 2:4).
Hokejs
2022. gada 29. aprīlis, 00:25

Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvo sagrāvi pret ASV

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase ceturtdien Vācijas pilsētā Landshūtē pasaules čempionāta elites divīzijas ceturtdaļfināla mačā piedzīvoja sagrāvi pret vienaudžiem no ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija piekāpās A grupas uzvarētājai ASV ar 3:13 (1:6, 0:3, 2:4).

Pirmos vārtus Latvijas izlase guva 14.minūtē, kad izcēlās Sandis Vilmanis, panākot 1:5.

53.minūtē pēc Dana Ločmeļa un Vilmaņa piespēlēm izcēlās Emīls Veckaktiņš, rezultātam topot 2:11, bet ceturtdaļfinālu pēdējo ripu šajā čempionātā 15 sekundes pirms mača beigām iemeta aizsargs Mārtiņš Krūklītis, kuram asistēja Veckaktiņš un Ločmelis.

ASV izlase mača sākumā 84 sekunžu laikā guva divus vārtus, bet jau pēc pirmā perioda uzvarētājs bija skaidrs - 6:1.

ASV valstsvienībā "hat-trick" sakrāja Raiens Lenards. Trīs rezultativitātes punktus sakrāja arī Ratgers Makgrortijs, Seimass Keisijs (abiem - 2+1), Katers Gotjē un Frenks Nazārs (abiem - 1+2), bet ar vārtu guvumu vēl izcēlās Logans Kūlijs, Gevins Brindlijs, Čārlijs Stremels un Raiens Česlijs. 

ASV pusfinālā tiksies ar Zviedriju, kas ceturtdien ar 7:1 (3:0, 1:1, 3:0) pieveica Vāciju.

Otrā pusfinālā tiksies Somija, kas pagarinājumā ar 6:5 (2:2, 1:2, 2:1, 1:0) pārspēja Kanādu, un Čehija, kas ar 8:0 (4:0, 3:0, 1:0) sagrāva Šveici.

Latvijas hokejisti pirmajā spēlē, sagādājot sensāciju, pārspēja Zviedriju ar 3:2, otrajā spēlē ar 1:4 atzina Somijas pārākumu un apakšgrupas noslēgumā ar 3:4 piekāpās šveiciešiem. B apakšgrupā pa sešiem punktiem bija Zviedrijai un Somijai, bet pa trīs guva Šveice un Latvija.

A grupā maksimāli iespējamos deviņus punktus guva ASV, kas pārspēja Kanādu (8:3), Čehiju (6:2) un Vāciju (10:2).

ASV U-18 hokejisti par pasaules čempioniem kļuvuši desmit no 22 aizvadītajām meistarsacīkstēm šajā vecuma grupā. Godalgās amerikāņi nav bijuši tikai piecos čempionātos.

Pasaules čempionāts elites divīzijā Vācijas pilsētās Kaufbeirenē un Landshūtē norisināsies līdz svētdienai.

Tā kā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus, šogad desmit komandu vietā par medaļām sacentīsies astoņas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šogad no spēcīgāko komandu divīzijas neizkritīs neviena komanda.

2020.gadā Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika, bet 2021.gadā Latvija cieta četrus zaudējumus un bez gūtiem punktiem palika pēdējā. Spēle par devīto vietu, kā arī par vietas saglabāšanu līgā nenotika, jo neviena komanda elites divīziju neatstāja.

Turnīrā trenerim Oļegam Sorokinam palīdz Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta elites divīzijā:

vārtsargi: Deivs Rolovs (Hokeja skola "Rīga"), Linards Feldbergs ("Pirāti"), Markuss Brants ("Kurbads");

aizsargi: Pēteris Bulāns, Mārtiņš Krūklītis, Alekss Simanovičs, Dario Mackevičs (visi - Hokeja skola "Rīga"), Kristers Urbanovičs (Oulu "Karpat", Somija), Renarts Bērziņš ("Pirāti"), Elvis Laškovs ("Tukums"), Viktors Kurbaka ("Dinaburga");

uzbrucēji: Rainers Dārziņš ("Rīga", MHL), Rainers Rullers, Otto Poļakovs, Ēriks Mateiko, Raivis Strazdiņš (visi - Hokeja skola "Rīga"), Kristers Zvagulis ("Odense", Dānija), Markuss Streikišs ("Taby", Zviedrija), Rodžers Bukarts (Cīrihes "Lions", Šveice), Erasts Nazarenko ("Karlskoga", Zviedrija), Dāvis Borozinskis (Korpuskristi "IceRays", NAHL), Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis (abi - "Lulea", Zviedrija), Emīls Veckaktiņš ("Lugano", Šveice), Dāvids Livšics ("Kurbads").