foto: Zane Bitere/LETA
Gražulis produktīvs Itālijā, Bertānam un Pasečņikam sāpīgs zaudējums pret Madrides "Real"
Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Andrejs Gražulis.
Basketbols
2022. gada 25. aprīlis, 09:53

Gražulis produktīvs Itālijā, Bertānam un Pasečņikam sāpīgs zaudējums pret Madrides "Real"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien guva 16 punktus Itālijas A sērijas mačā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Triestes "Allianz" no neveiksmes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Triestes basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 87:96 (21:22, 24:19, 24:31, 18:24) zaudēja Brindisi "Happy Casa".

Gražulis laukumā pavadītajās 30 minūtēs, realizējot četrus divu punktu metienus, divus no septiņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem, sakrāja 16 punktus. Tāpat Latvijas basketbolists arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, tika pie trīs personīgajām piezīmēm, izprovocēja piecus pretinieku sodus, bloķēja vienu pretinieku metienu, pieļāva četras kļūdas un tika pie +/- rādītāja -12.

Triestes vienībā rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Korijs Deiviss.

Mājinieku uzvaru kaldināja d'Andželo Herisons, kurš guva 19 punktus.

Citā spēlē Vernera Koha Kremonas "Vanoli" savā laukumā ar rezultātu 88:76 (19:28, 20:19, 24:26, 13:15) piekāpās Brešas "Germani".

Kohs laukumā bija 12 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no trijiem tālmetieniem, kā arī vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas personīgās piezīmes, sakrājot +/- rādītāju -9.

Mājinieku komandā rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Tress Tinkls, bet vēl 18 punktus pievienoja Tress Tinkls.

Brešas vienībā Nazarets Mitrū-Longs izcēlās ar 15 punktiem.

Artūra Strautiņa Redžo Emīlijas "UnaHotels" komanda ar bilanci 13-15 ir septītā, ar tādu pašu bilanci par vienu vietu zemāk ir Triestes vienība, Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" ar Mareku Mejeri sastāvā arī ar tādu pašu bilanci ieņem devīto vietu, kamēr Vernera Koha pārstāvētā Kremonas "Vanoli" ar bilanci 7-21 ierindojas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Tikmēr Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva attiecīgi 13 un septiņus punktus, kas tomēr neglāba Seviljas "Real Betis" no zaudējuma savā laukumā pret līgas līdervienībām Madrides "Real".

"Real Betis" mājās ar rezultātu 69:71 (16:18, 20:9, 9:20, 24:24) piekāpās Madrides "Real".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Bertāns laukumā devās starta pieciniekā un laukumā pavadītās 27 minūtēs guva 13 punktus, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, sakrāja divas rezultatīvas piespēles, pazaudēja vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas pretinieku piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu 13.

Tikmēr Pasečņiks, kurš arī spēli sāka pamatsastāvā, laukumā bija 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā, realizējot trīs no astoņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, tika pie septiņiem punktiem, vienas atlēkušās bumbas, vienas pārtvertas piespēles, diviem bloķētiem metieniem, divām piezīmēm, vienas izprovocētas piezīmes, +/- rādītāja +8 un efektivitātes koeficienta četri.

Seviljas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Vito Brauns, kamēr Madrides vienības uzvaru kaldināja Geršons Jabusele ar 16 gūtiem punktiem.

Savukārt Rolanda Šmita "Barcelona" savā laukumā ar 69:65 (12:11, 14:16, 21:18, 22:20) uzvarēja "Tenerife".

Šmits laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 41 sekundē punktus neguva, taču izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, pārvēra vienu piespēli, tika pie četrām personīgajām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu trīs.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Brendons Deiviss, kamēr viesu vienībā 27 punktus guva Giorgi Šermadini.

Citā spēlē Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" mājas spēlē ar rezultātu 107:85 (24:21, 23:27, 30:15, 30:22) pārspēja Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi".

Kurucs laukumā bija divas minūtes un 15 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu precīzu divu punktu metienu, tika pie vienas rezultatīvas piespēles, sakrāja +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu trīs.

Manrezas vienībā Šteinbergs laukumā pavadītajās astoņās minūtēs un 24 sekundēs, vienu reizi metot garām grozam, punktus neguva, taču vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pazaudēja vienu bumbu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un noslēdza maču ar +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu -2.

Tikmēr sestdien Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM viesos ar 77:78 piekāpās Bilbao "Surne", Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut" mājās ar 76:70 uzvarēja Malagas "Unicaja, bet Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" izbraukumā ar 79:97 zaudēja "Valencia".

Rolanda Šmita "Barcelona" ar 23 uzvarām 30 spēlēs joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 20 panākumiem 30 mačos ir Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut", sestā ar bilanci 19-11 ir Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi", bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" ar 17 uzvarām 30 mačos ir septītā. Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM ar 15 uzvarām 30 mačos ir devītā, Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" desmit panākumi 30 dueļos dod 15.vietu, bet Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika Seviljas "Real Betis" ar deviņām uzvarām 30 spēlēs ir pametusi pēdējo vietu un ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Savukārt Rihards Lomažs Turcijas čempionāta spēlē guva desmit punktus, neglābjot Denizli "Yukatel Merkezefendi" vienību no zaudējuma mājās.

Denizli basketbolisti ar rezultātu 78:93 (16:30, 29:19, 11:21, 22:23) piekāpās Izmiras "Petkim Spor".

Lomažs laukumā bija 31 minūti un 51 sekundi, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot četrus no astoņiem divu punktu metieniem un divus soda metienus. 

Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, vienu reizi pazaudēja bumbu, tika pie četrām personīgajām piezīmēm, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu astoņi.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba Jūdžins Džermens, kurš guva 25 punktus, kamēr viesu komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Malkolms Tomass.

Denizli komanda ar izcīnītām astoņām uzvarām un 21 neveiksmi turnīra tabulā ieņem 13.vietu, bet Izmiras vienība ar tādu pašu bilanci atrodas par vienu pozīciju zemāk.

Lomažs uz Turcijas čempionātu pārcēlās pēc iepriekšējā sezonā veiksmīgi aizvadītiem mēnešiem Vācijas bundeslīgā.

Tikmēr Mārtiņš Laksa Vācijas bundeslīgas mačā guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Gīsenes "46ers" izcīnot uzvaru izbraukumā.

"46ers" ar rezultātu 76:75 (17:14, 21:18, 19:17, 19:26) uzvarēja Frankfurtes "Fraport Skyliners".

Laksa laukumā bija 33 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no pieciem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, tika pie divām personīgajām piezīmēm, sakrāja +/- rādītāju -3 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu divi.

Gīsenes komandā rezultatīvākais ar 25 gūtajiem punktiem bija Nuni Omots, kamēr Kendels Makolums, gūstot 21 punktu un desmit reizes rezultatīvi piespēlējot, tika pie "double-double".

Mājinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Vils Čerijs.

Aigara Šķēles pārstāvētā Vircburgas "s.Oliver" ar 13 panākumiem 31 duelī ir 11., Artūra Žagara pārstāvētā Braunšveigas "Lowen" ar 12 uzvarām 31 mačā ir 12.vietā, bet Mārtiņa Laksas pārstāvētā Gīsenes "46ers", kas iekrājusi bilanci 7-23, ir pirmspēdējā vietā 18 komandu vidū.