foto: AP/Scanpix
“Es esmu sporta veida seja!” Putinu atbalstošais krievu sportists ar mazvērtības kompleksiem nesirgst
Peldēšanas kā spota veida seja (pēc paša domām) Jevgēņijs Rilovs.
Sporta zvaigznes
2022. gada 28. marts, 16:58

“Es esmu sporta veida seja!” Putinu atbalstošais krievu sportists ar mazvērtības kompleksiem nesirgst

Jauns.lv

Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA) turpina izmeklēt viena no Krievijas vadošajiem peldētājiem Jevgeņija Rilova piedalīšanos Maskavā Lužņiku stadionā rīkotajā propagandas pasākumā. Pašam sportistam gan ir savs skaidrojums, kāpēc viņa rīcībai tikusi pievērsta tik liela uzmanība.

Jauns.lv jau vēstījis, ka pasaules vadošais peldbikšu un cita peldēšanai nepieciešamā inventāra ražotājs “Speedo” lauza līgumu ar Rilovu. Visa ietaupītā summa tikšot ziedota Ukrainas bēgļu palīdzībai.

Jevgeņijs Rilovs sarunā ar vienu no Krievijas vadošajiem sporta izdevumiem “Sport Express” pauda viedokli, ka viņa “medības” ir sākušās tāpēc, ka viņš ir šā brīža pasaules labākais peldētājs, šā sporta veida seja. “Es domāju, ka visa pamatā ir tas, ka esmu kļuvis par sporta veida seju, tāpēc no manis tiek prasīts divreiz vairāk. Ja Lužņikos nebūtu es, bet kāds cits peldētājs, viņi, iespējams, to nemaz nepamanītu. Olimpiskajās spēlēs es piesaistīju milzīgu uzmanību, kas tagad ir mainījis visus manas dzīves aspektus.”

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon

Pazīstamais peldētājs ir pat neizpratnē, kāpēc viņa rīcība ir kādu aizvainojusi un kļuvusi par pamatu sūdzībām: “Redziet, es viņus aizvainoju ar to, ka atbalstu savu valsti un prezidentu. Es pat nezinu, kā uz to reaģēt.”

Tāpat Rilovs stāsta, ka saņēmis no “Speedo” aicinājumu  paskaidrot savu rīcību, uz ko sportists atbildējis: “Bez komentāriem.”

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

Visai apšaubāms ir arī Rilova apgalvojums, ka viņš ir kļuvis par peldēšanas seju pasaules mērogā. Pēc tam kad karjeru beidzis Maikls Felpss, baseinā vairs nav redzami arī t Īans Torps un Raiens Lohte. Sporta veida lielākās zvaigznes vakance uz brīdi tā kā palikusi brīva. Tomēr tuvākie kandidāti noteikti būtu jāmeklē ASV virzienā – ar pieckārtējo Tokijas olimpisko spēļu čempionu Kaeilebu Dreselu un visu laiku individuāli veiksmīgāko sieviešu peldētāju olimpiskajās spēlēs Keitiju Ledecki priekšgalā. Rilovs noteikti ir pieskaitāms pie šā brīža pasaules labākajiem peldētājiem, tomēr par lielāko zvaigzni viņu diez vai būtu prātīgi dēvēt.

Divkārtējais Tokijas olimpisko spēļu čempions peldēšanā uz muguras (100 un 200 metru distancē) un sudraba medaļnieks stafetē Jevgeņijs Rilovs bija viens no astoņiem augsta līmeņa Krievijas sportistiem, kuri piedalījās karu atbalstošajā Krievijas diktatora Vladimira Putina pasākumā Lužņiku stadionā. Divdesmit piecus gadus vecais Rilovs uz pasākumu bija ieradies apkāries, ar olimpiskajām medaļām un piespraudis pie krūtīm Krievijas militārās agresijas simbolu “Z” burtu.

Citi sportisti, kas publiski pauda atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā, bija Krievijas vadošais distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, daiļslidotāji Ņikita Katsalapovs un Viktorija Siņicina, Jevgeņija Tarasova, slavenās mākslas vingrotājas dvīņu māsas Dina un Arina Averinas, Viktorija Listunova un peldētājs Vladimirs Morozovs.

"Ņemot vērā viņa klātbūtni Lužņiku stadionā notikušajā pasākumā, “Speedo” apstiprina, ka nekavējoties pārtrauc Jevgeņija Rilova sponsorēšanas līgumu,” uzņēmuma pārstāvji pavēstīja olimpiskās spēles aprakstošajam izdevumam “Inside the Games”.

"Mēs visstingrākajā iespējamajā veidā nosodām karu Ukrainā un esam solidāri ar Ukrainas tautu, mūsu sportistiem un komandas biedriem, kurus skāris konflikts," teikts “Speedo” paziņojumā.
Tikmēr Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA) sākusi izmeklēt Rilova piedalīšanos Maskavā rīkotajā propagandas pasākumā. “FINA ir dziļi sarūgtināta, redzot Jevgeņiju Rilovu apmeklētāju vidū Lužņiku stadionā notikušajā pasākumā,” pavēstīja FINA runasvīrs.