foto: ZUMAPRESS.com
Strēlnieka "Žalgiris" un Bērziņa "Lietkabelis" tiksies Lietuvas kausa finālā
Jānis Strēlnieks.
Basketbols
2022. gada 19. februāris, 20:04

Strēlnieka "Žalgiris" un Bērziņa "Lietkabelis" tiksies Lietuvas kausa finālā

Jauns.lv / LETA

Jānis Strēlnieks sestdien guva trīs punktus, Kauņas "Žalgiris" komandas uzvarā Lietuvas kausa pusfinālā, bet Kaspars Bērziņš Panevēžas "Lietkabelis" uzvarā palīdzēja ar septiņiem punktiem.

"Žalgiris" Viļņā par Karaļa Mindauga kausa izcīņu nosauktā turnīra pusfinālā pārspēja "Šiauliai" ar 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19).

Strēlnieks, kuram tā bija otrā spēle pēc savainojuma izārstēšanas, laukumā pavadīja 20 minūtes un deviņas sekundes, realizējot vienu no četriem trīspunktu metieniem, bet mērķi nesasniedzot trim tālmetieniem. Tāpat viņa kontā arī viena atlekusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas pārtvertas piespēles, trīs personiskās piezīmes, kā arī lietderības koeficients -1 un +/- rādītājs +4.

Uzvarētājiem 15 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Žofrijs Loverņs.

Pretiniekiem ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Martins Varns.

Otrā pusfinālā Kaspara Bērziņa pārstāvētais Panevēžas "Lietkabelis" ar 82:80 (15:20, 24:23, 24:17, 19:20) apspēlēja Viļņas "Rytas".

Bērziņš 20 minūtēs un 47 sekundēs laukumā realizēja vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu un abus soda metienus. Tāpat viņa kontā arī divas atlekušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta piespēle, četras personiskās piezīmes, divi izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, kā arī lietderības koeficients seši un +/- rādītājs +4.

Rezultatīvākais ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām uzvarētāju rindās bija Vītenis Lipkevičs, bet mājiniekiem 21 punktu un piecas zem groziem izcīnītas bumbas sakrāja Ivans Buva.

Fināls, kā arī spēle par trešo vietu notiks svētdien.

Pagājušajā sezonā "Žalgiris" finālā ar 76:69 pārspēja "Lietkabelis" vienību.