foto: imago images/Lehtikuva/Scanpix
Somijas hokejisti pārliecinoši iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā
Somijas hokejisti pagaidām Pekinā izcīnījuši četras uzvaras četrās spēlēs.
Hokejs
2022. gada 16. februāris, 13:26

Somijas hokejisti pārliecinoši iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra pusfinālā trešdien iekļuva Somijas izlase vienība, kas ceturtdaļfināla mačā ar 5:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārliecinoši pārspēja Šveices valstsvienību.

Somijas hokejisti vadībā izvirzījās pēc Miro Āltonena precīzā raidījuma spēles devītajā minūtē, bet vēl divas minūtes vēlāk Miko Lehtonens panāca jau 2:0.

Otrā perioda sākumā Marko Antila ar precīzu raidījumu somiem sniedza komfortablu 3:0 pārsvaru,  bet trešdaļas izskaņā Šveicei vienu vārtus vairākumā atspēlēja Andress Ambīls.

Trešā perioda izskaņā somi izcēlās vēl divas reizes - precīzi metieni tukšos vārtos padevās Īro Pakarinenam un Tēmu Hartikainenam.

Somijas izlase C apakšgrupā svinēja trīs uzvaras, ar 4:3 papildlaikā pieveicot zviedrus, ar 6:2 uzvarot Slovākiju un ar 3:2 pārspējot Latvijas valstsvienību, automātiski iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokeja izlase Pekinā spēkojas ar Somiju

Latvijas hokeja izlase Pekinā spēkojas ar Somiju.

gallery icon
54

Tikmēr Šveices hokejisti B grupā palika pēdējā ceturtā vietā, ar 0:1 zaudējot Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienībai, 3:5 atzīstot dāņu pārsvaru un 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Čehijas izlasei. Cīņā par ceturtdaļfinālu šveicieši ar 4:2 uzvarēja Čehiju, atstājot čehus pirmo reizi Olimpiādēs ārpus labāko astotnieka.

Jau ziņots, ka citā ceturtdaļfināla spēlē Slovākijas izlase trešdien ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica ASV valstsvienību, bet ROC komanda ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Dāniju.