foto: AFP/Scanpix
Olimpiskais vīriešu hokeja turnīrs sākas ar Krievijas Olimpiskās komitejas vienības laimīgu uzvaru
Krievijas Olimpiskās komitejas komandas hokejisti pēc uzvaras.
Hokejs
2022. gada 9. februāris, 13:39

Olimpiskais vīriešu hokeja turnīrs sākas ar Krievijas Olimpiskās komitejas vienības laimīgu uzvaru

Jauns.lv / LETA

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrs trešdien sākās ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) uzvaru, kas B apakšgrupas pirmajā spēlē ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Šveices izlasi.

Vienīgos vārtus 2,7 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām kuriozā veidā guva Antons Sļepiševs, kura no laukuma stūra raidītā ripa trāpīja pa šveiciešu spēlētāja Enco Korvi kāju un ielidoja Reto Berras sargātajos vārtos.

Mača izskaņā lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija šveicietim Fabrīsam Hercogam, tomēr viņš metot tukšā vārtu stūrī trāpīja pa vārtu stabiņu.

Lielisku sniegumu mača gaitā demonstrēja abu komandu vārtsargi. ROC komandas vārtsargs Ivans Fedotovs atvairīja 33 šveiciešu metienus, kamēr Berra tika galā ar 29 no 30 ROC spēlētāju raidījumiem.

Citā B apakšgrupas mačā šodien Čehijas izlase tiksies ar Dānijas valstsvienību.

A apakšgrupas spēles sāksies rīt, kad Kanādas izlase mērosies spēkiem ar Vācijas izlasi, bet ASV hokejisti tiksies ar mājinieci Ķīnu.

Rīt turnīru uzsāks arī C apakšgrupas komandas, kad agrajā mačā (plkst 06.10 pēc Latvijas laika) Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Zviedrijas valstsvienību, bet Somija spēlēs ar Slovākijas hokejisttiem.