foto: EPA/Scanpix
VIDEO: itāļu slēpotāja piedzīvo baisu kritienu, bet pēc kūleņošanas pieceļas un aizslēpo līdz finišam
Godža sestdien uzvarēja nobraucienā, bet dienu vēlāk, tāpat kā pirms nedēļas Zauhenzī, piedzīvoja kritienu.
Citi sporta veidi
2022. gada 23. janvāris, 17:34

VIDEO: itāļu slēpotāja piedzīvo baisu kritienu, bet pēc kūleņošanas pieceļas un aizslēpo līdz finišam

Jauns.lv / LETA

Itālijas kalnu slēpotāja Elēna Kurtoni svētdien Kortīnā d'Ampeco izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās supergigantā, kamēr viņas tautiete Sofija Godža piedzīvoja kritienu otro nedēļas nogali pēc kārtas.

Kurtoni izcīnīja otro uzvaru karjerā, finišēdama vienā minūtē un 20,98 sekundēs. Deviņas sekundes simtdaļas atpalika austriete Tamāra Tiplere, bet 0,24 sekundes lēnāk trasi veica šveiciete Mišele Gisina.

Olimpiskā čempione, čehiete Estere Ledecka bija astotā, bet pasaules čempione, šveiciete Lara Guta-Berami ieņēma 13.pozīciju.

Godža sestdien uzvarēja nobraucienā, bet dienu vēlāk, tāpat kā pirms nedēļas Zauhenzī, piedzīvoja kritienu. Itālijas kalnu slēpošanas zvaigzne spēja piecelties kājas un aizslēpot līdz finiša zonai, no kurienes devās uz slimnīcu Milānā, lai veiktu padziļinātas veselības pārbaudes.

Pērn pirms Kortīnā d'Ampeco notikušā pasaules čempionāta Godža salauza kāju.

"Godža šodien piedzīvotajā kritienā sastiepa kreisās kājas ceļgalu, guva daļēju jau 2013.gadā operēto krustenisko saišu traumu, nelielu plīsumu mazajā liela kaulā un muskuļu saišu savainojumu. Sofija sāks rehabilitāciju ar mērķi startēt olimpiskajās spēlēs," teikts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) paziņojumā.

Pasaules kausa līdere Mikaēla Šifrina reto reizi šajā sezonā piedalījās kādā no ātruma disciplīnām un svētdien ieņēma 16.vietu. Ceturto vietu ieņēma itāliete Federika Brinjone, kura savai tautietei Godžai atņēma līderpozīciju supergiganta ieskaitē.

Tikmēr Kicbīelē, Austrijā, trešo reizi nobraucienā uzvaru svinēja šveicietis Beāts Foics, kurš finišu sasniedza vienā minūtē un 56,98 sekundēs. Par 0,21 sekundēm viņš pārspēja savu tautieti Marko Odermatu, bet deviņas sekundes desmitdaļas zaudēja austrietis Daniels Hemetsbergers.

34 gadus vecais Foics karjeras laikā svinējis 16 uzvaras, 13 no tām nobraucienā.

Piektdien uzvarējušais norvēģis Aleksanders Omods Kilde šoreiz bija sestais, bet saglabāja pirmo vietu nobrauciena kopvērtējumā, par astoņiem punktiem apsteidzot Foicu. Visu disciplīnu summā pirmais ir Odermats, kurš ir iekrājis 375 punktus vairāk par Kildi.

Sievietes otrdien Kronplacā spēkosies milzu slalomā, bet nedēļas nogalē Garmišā-Partenkirhenē būs mači nobraucienā un supergigantā. Vīriešiem pēdējās sacensības pirms olimpiskajām spēlēm būs otrdien Šlādmingā, kur viņi cīnīsies slalomā.