foto: AP/Scanpix
Skeletoniste Tērauda Vinterbergā ieņem 18. vietu Pasaules kausa posmā skeletonā
Skeletoniste Endija Tērauda.
Citi sporta veidi
2022. gada 7. janvāris, 19:21

Skeletoniste Tērauda Vinterbergā ieņem 18. vietu Pasaules kausa posmā skeletonā

Jauns.lv / LETA

Endija Tērauda piektdien Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa septītajā posmā skeletonā ieņēma 18. vietu.

Tērauda pirmajā braucienā kā priekšpēdējā trasē devās ar 22. numuru un sasniedza 18. labāko rezultātu, no līderes nīderlandietes Kimberlijas Bosas atpaliekot 1,20 sekundes.

Bosa par 0,49 sekundēm apsteidza mājinieci Žaklīni Lellingu un par 0,52 sekundēm - krievieti Jūliju Kanakinu.

Ceturtā bija kanādiete Mirela Rahņeva, bet piekto vietu dalīja vāciete Tīna Hermane un krieviete Jeļena Ņikitina.

Otro braucienu Tērauda veica krietni labāk, sasniedzot 16. labāko rezultātu, taču augstāk neizdevās pakāpties, ierindojoties 18. vietā.

Uzvaru izcīnīja Bosa, svinot savu otro uzvaru. Arī pirmā izcīnīta šosezon Vinterbergā. Viņa gan sasniedza tikai devīto labāko laiku otrajā braucienā, taču finišā sasniedza labāko laiku divu braucienu summā - minūte un 56,04 sekundes.

Otrā, atpaliekot par 0,24 sekundēm, bija Lellinga, trešā - Ņikitina, kura uzvarētājai zaudēja 0,43 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma Kanakina, piekto - Rahņeva un sesto - itāliete Valentina Margaljo, kura pēc desmitās vietas pirmajā braucienā sasniedza labāko laiku otrajā braucienā.

Kopvērtējuma līdere pēc septiņiem posmiem ar 1390 punktiem ir nīderlandiete Kimberlija Bosa, otrajā vietā ar 1322 punktiem ierindojas Ņikitina, trešajā ar 1292 punktiem - Vācijas sportiste Tīna Hermane, bet austriete Janīne Floka, kura pirms šī posma bija otrā, ir izcīnījusi 1289 punktus un ieņem vietu uzreiz aiz labāko trijnieka. Tērauda ieņem 21. vietu ar izcīnītiem 466 punktiem.

Latvijas pārstāve pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē, netika pie otrā brauciena, ierindojoties attiecīgi 22. un 23. pozīcijā. Altenbergā tika izcīnīta 17. un 19. vieta, pa vidu abiem posmiem Vinterbergā - 22. vieta, bet Siguldā viņa ierindojās 21. vietā.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā uzvarēja krieviete Jeļena Ņikitina, apsteidzot Hermani un Floku, bet Tērauda ieņēma 19. vietu.

Jau ziņots, ka Martins Dukurs piektdien Vinterbergas trasē izcīnīja savu 60. uzvaru Pasaules kausa posmos un kļuva par kopvērtējuma līderi, kamēr Tomass Dukurs ierindojās piektajā vietā.

Martins un Tomass Dukuri pēc pirmā brauciena dalīja otro vietu, 0,26 sekundes zaudējot Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam. Tomēr pirmā brauciena rezultāti tika atcelti, jo pēc tam, kad Vācijas sportisti Kristofers Grothērs un Aksels Jungks bija sasnieguši vien dalītu 11. labāko laiku, vācu treneri iesniedza protestu par it kā neievērotu sniega tīrīšanas kārtību.

Tādējādi uzvarētājs posmā tika noskaidrots vienā braucienā, kurā sportisti startēja ar pirmā brauciena starta numuriem.

Pirms pēdējā posma Martinam Dukuram kopvērtējumā ir 1398 punkti, otrais ar 1359 punktiem ir Jungks, bet trešo vietu ar 1347 punktiem ieņem Grothērs. Tomasam Dukuram 1081 punkts dod astoto vietu.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006. gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc posma Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.