foto: imago/Geisser/Scanpix
FC "Riga" vadīs UEFA Čempionu līgā uzvarējušais Torstens Finks
Torstens Finks.
Futbols
2022. gada 4. janvāris, 13:30

FC "Riga" vadīs UEFA Čempionu līgā uzvarējušais Torstens Finks

Jauns.lv

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandu "Riga" turpmāk vadīs Vācijas treneris Torstens Finks, otrdien ziņo vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par galvenā trenera asistentu apstiprināts Sebastiāns Hāns, bet vārtsargu trenera pienākumus pildīs Dragoslavs Jevričs. Savukārt par fiziskās sagatavotības treneri apstiprināts Nikola Vidovičs.

Iepriekšējā darba vieta 54 gadus vecajam Finkam bija Japānas augstākās līgas klubs Kobes "Vissel", kuru viņš vadīja no 2019. gada vasaras līdz 2020. gada rudenim. Viņa vadībā Kobes komanda uzvarēja Imperatora kausā un Japānas Superkausā.

No 2011.gada oktobra līdz 2013. gada septembrim Finks bija pie stūres Hamburgas SV komandā, kad to pārstāvēja Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs. 2013./2014. gada sezonas sākumā viņš tika atbrīvots no bundeslīgas vienības galvenā trenera amata.

Finka vadībā "Basel" komanda divreiz uzvarēja Šveices čempionātā un vienreiz kausa izcīņā. Šveicē viņš vadīja arī Cīrihes "Grasshoppers", tāpat Finks bijis galvenā trenera amatā "Ingolstadt" (Vācijā), Nikosijas APOEL (Kipra) un Vīnes "Austria" (Austrija) komandās.

Futbolista karjeras laikā bijušais pussargs Finks Minhenes "Bayern" sastāvā aizvadīja septiņas sezonas Vācijas bundeslīgā, kļuva par četrkārtēju valsts čempionu, trīskārtēju kausa ieguvēju un 2001. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā. Bundeslīgā viņš pārstāvēja arī "Wattenscheid" un "Karlsruhe" komandas.

Galvenajam trenerim asistēs Hāns, ar kuru kopā Finks strādāja jau Nikosijas APOEL, Vīnes "Austria", Cīrihes "Grasshoppers" un Kobes "Vissel".

Savukārt Jevričs, kurš būs vārtsargu treneris, 2017. gadā strādāja ar Nikosijas APOEL vārtsargiem, un fiziskās sagatavotības treneris Vidovičs ir strādājis kopā ar Finku visas viņa trenera karjeras laikā.

"Riga" pēc trīs pēc kārtas izcīnītiem tituliem šosezon nolika čempiones pilnvaras un palika virslīgas ceturtajā vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās