foto: Pacific Press/Sipa USA/ Vida Press
Pasečņikam sezonas rezultatīvākā spēlē pret Eirolīgas klubu; Strautiņam uzvara pār Banki padotajiem
Anžejs Pasečņiks.
Basketbols
2021. gada 20. decembris, 11:01

Pasečņikam sezonas rezultatīvākā spēlē pret Eirolīgas klubu; Strautiņam uzvara pār Banki padotajiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien guva 18 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kamēr viņa komandas biedrs Dairis Bertāns guva deviņus punktus, bet pretiniekiem četrus iemeta Artūrs Kurucs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasečņika un Bertāna pārstāvētā Seviljas "Real Betis" mājās ar rezultātu 83:87 (21:19, 10:27, 22:17, 30:24) piekāpās Vitorijas "Baskonia" ar Kurucu sastāvā.

Pasečņiks aizvadīja savu rezultatīvāko ACB spēli kopš 2017. gada aprīļa, kad ar 24 punktiem laboja savu personīgo rekordu Spānijas līgā. Tajā pat sezonā viņš divās nākamajās rezultatīvākajās spēlēs guva 18 punktus.

Svētdien latviešu centra spēlētājs 23 minūtēs un 41 sekundē realizēja septiņus no desmit divpunktu metieniem un četrus no septiņiem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, bloķēja divus metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja septiņas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+4) un 19 efektivitātes koeficienta punktus.

Pasečņiks bija mača rezultatīvākais spēlētājs un ar Aleksandaru Cvetkoviču bija produktīvākie savā komandā.

Tikmēr Bertāns spēlēja trīs minūtes mazāk, grozā raidot trīs no septiņiem tālmetieniem. Latvietis savam snieguma pievienoja arī piecas atlēkušās bumbas, vienu piezīmi, negatīvu +/- rādītāju (-1) un deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Kurucs laukumā pavadīja 17 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā realizēja abus divus divpunktu metienus un aizmeta garām vienīgo "trejaci". Tāpat viņš izdalīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, nopelnīja labāko +/- rādītāju komandā (+18) un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Simone Fontekjo.

Citā mačā Rinalds Mālmanis 52 sekundēs paguva izmest vienu neprecīzu divpunktu metienu, viņa pārstāvētajai Mursijas UCAM mājās ar 71:80 atzīstot Madrides "Real" pārākumu.

Tikmēr Mārča Šteinberga un Jāņa Bērziņa pārstāvētajā Manrezas "Baxi" komandā 12 personām konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, kā dēļ svētdien plānotā cīņa pret Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona" vienību tika atcelta.

Sestdien Rodijs Mačoha divās minūtēs un 55 sekundēs izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, kamēr Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 104:96 pārspēja Tenerifes "Lenovo". Savukārt Artūrs Žagars palika uz rezervistu soliņa, bet Kriša Helmaņa nebija pieteikumā spēlē, kurā Badalonas "Joventut" viesos ar 76:72 uzvarēja Malagas "Unicaja".

"Barcelona" klubs ar 11 uzvarām 13 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, bet "Joventut" basketbolistiem deviņi panākumi 13 mačos dod trešo pozīciju. "Baxi" ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir ceturtā, bet UCAM un "Baskonia" vienībām tikpat panākumi 14 mačos dod piekto un sesto pozīciju. "Urbas" ar pieciem panākumiem 14 spēlēs ir 13., bet "Real Betis" ar divām uzvarām 14 mačos ir pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš guva deviņus punktus Itālijas A sērijas spēlē, palīdzot Redžo Emīlijas "UnaHotels" komandai izcīnīt uzvaru.

Redžo Emīlijas vienība viesos ar rezultātu 72:69 (20:7, 19:23, 13:23, 20:16) pārspēja Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadīto Pezāro "Carpegna Prosciutto", kurai pārtrūka trīs uzvaru sērija.

Viesiem uzvaru atnesa lietuvieša Osvalda Oliseviča precīzais tālmetiens spēles pēdējās sekundēs.

Strautiņš laukumā pavadītajās 26 minūtēs realizēja divus no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet netrāpīja grozā abus divus divpunktu metienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus un negatīvu +/- rādītāju (-6).

Pa 16 punktiem viesiem guva Olisevičs un Braients Krofords, bet pretiniekiem 17 punkti bija Doronam Lembam.

Tikmēr Andrejs Gražulis mājas spēlē guva četrus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Triestes "Allianz" sarūpēja pirmo zaudējumu sezonā līderes Milānas "A|X Armani Exchange" basketbolistiem - 71:68 (16:14, 22:24, 15:21, 18:9).

Gražulis ātri iekrāja trīs piezīmes, kā dēļ samierinājās ar mazāku spēles laiku - 19 minūtēm. Viņš realizēja savus abus "sodiņus", vienīgo divpunktu metienu, bet nerealizēja vienīgo tālmetienu. Koknesietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, sakrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus un pozitīvu +/- rādītāju (+6).

Uzvarētājiem 19 punktus guva Eidriens Benkss, bet milāniešiem 16 punkti bija Trojam Denielsam.

Triestes vienība ar septiņām uzvarām 12 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, Redžo Emīlijas basketbolisti ar sešiem panākumiem ir devītie, bet Pezāro klubs ticis pie četrām uzvarām, kas dod 13. vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".

Savukārt Mareks Mejeris svētdien guva 18 punktus, palīdzot Permas "Parma" komandai izcīnīt uzvaru mačā, kas pirmo reizi Vienotās līgas vēsturē noslēdzās trešajā papildlaikā.

Permas basketbolisti mājās ar rezultātu 108:101 (24:24, 17:24, 19:20, 16:18, 6:6, 15:15, 11:4) trešajā pagarinājumā uzvarēja "Astana" vienību.

Mejeris spēlēja 44 minūtes un 51 sekundi, grozā raidot septiņus no deviņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra trīs bumbas, bloķēja divus metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+3) un nopelnīja 22 efektivitātes koeficienta punktus.

Mejeris bija otrs rezultatīvākais "Parma" komandā, kurai 32 punktus sarūpēja Džeremaijs Hils. Pretiniekiem pa 28 punktiem guva Džeilens Berfords un Entonijs Hikijs.

"Parma" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021. gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Unics".

Kopš 2011./12. gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.