foto: Latvijas Florbola savienība
Latvijas sieviešu florbola izlase pirmo reizi vēsturē neiekļūst pasaules čempionāta labāko astotniekā
Latvijas sieviešu florbola izlase.
Citi sporta veidi
2021. gada 1. decembris, 13:07

Latvijas sieviešu florbola izlase pirmo reizi vēsturē neiekļūst pasaules čempionāta labāko astotniekā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu izlase trešdien Upsālā pasaules florbola čempionāta astotdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu, pirmo reizi vēsturē finišējot ārpus pirmā astotnieka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā piekāpās Norvēģijai ar 6:9 (1:5, 2:3, 3:1) un turpinās cīņas par devīto vietu.

Latvija spēli sāka, jau 25. sekundē iekarojot Norvēģijas vārtus. Pēc Zanes Daršas piespēles vārtus guva Anna Ankudinova.

Nākamos septiņus vārtus spēlē guva norvēģietes, 23. minūtē panākot 7:1.

26 sekunžu laikā astotajā minūtē Kārena Farnesa un Emma Lunde panāca 2:1, bet 28 sekunžu laikā otrā perioda sākumā 7:1 ar precīziem metieniem panāca Lunde un Farnesa, kura guva savus trešos vārtus spēlē.

24. minūtē vienus vārtus pēc Zanes Ziedones piespēles atguva Marta Lība Zameca, bet 3:7 25. minūtē panāca Jūlija Rozīte pēc Simonas Grāpēnas piespēles.

28. minūtē norvēģietes panāca 8:3, bet pēdējā perioda sākumā ofensīvu sāka Latvijas izlase, kas bija pārgājusi uz spēli divās maiņās.

28 sekundes pēc perioda sākuma Ankudinova no Grāpēnas piespēles guva savus otros vārtus spēlē, 46. minūtē no Rozītes piespēles vārtus guva Samanta Bērziņa, bet vēl pēc 56 sekundēm 6:8 pēc Rozītes piespēles panāca Grāpēna.

Atspēlēties neizdevās. Perioda otrajā pusē norvēģietes atguvās, un tikai fantastiska Elīnas Jeiges spēle vārtos pēc norvēģiešu metieniem neļāva norvēģietēm palielināt pārsvaru līdz pat 57. minūtei, kad pēdējos vārtus spēlē iemeta Marīe Gunnersena - 9:6 Norvēģijas labā.

Ceturtdien Latvijas florbolistes aizvadīs pirmo spēli cīņā par 9.-12. vietu.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas florbolistes spēcīgāko komandu grupā ar rezultātu 4:6 piekāpās Polijas valstsvienībai, pirmdien ar 0:13 kapitulēja Šveicei, bet otrdien ar 0:8 atzina Čehijas pārākumu.

A grupā sešus punktus sakrāja Čehija, četrus - Šveices, divus - Polijas florbolistes, bet Latvija palika bešā.

Norvēģija otrā ešelona D grupas cīņās ar 7:3 uzvarēja Krievijas Nacionālās florbola federācija (NFFR) komandu, ar 11:1 sagrāva Igauniju un ar 4:2 apspēlēja Singapūru, grupā ieņemot pirmo vietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

D grupā Norvēģija nopelnīja sešus punktus, NFFR komanda - trīs, Igaunija - divus un Singapūra vienu punktu.

Spēcīgāko A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā (Čehija, Šveice, Zviedrija, Somija), bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm ir jātiekas ar otrā ešelona katras grupas divām spēcīgākajām izlasēm.

Pirmo uzvaru pasaules čempionātos pār Norvēģiju Latvijas florbolistes izcīnīja 2013.gadā, pagarinājumā uzvarot ar 4:3. 2017.gadā ar 3:2 pārāka bija Norvēģija, bet pirms diviem gadiem Latvija uzvarēja ar 6:4.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Inģists valstsvienības sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, četras aizsardzības spēlētājas un 14 uzbrucējas.

Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubene" kluba - deviņas florbolistes. Pa divām spēlētājām ir no Ķekavas "Bulldogs"/NND un Cēsu "Lekrings", bet pa vienai pārstāv "Līgatnes" un "Ķekavas" komandas. Vēl piecas florbolistes ikdienā spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.

Latvijas sieviešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Šveices pilsētā Neišatelē, komanda izcīnīja astoto vietu.

Latvietes piedalījušās visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, ikreiz iekļūstot labāko astotniekā. 2007.gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ieguva augsto ceturto vietu.

Jānim Inģistam palīdz trenere Linda Līce, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Reikmanis.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā florbolā:

vārtsardzes - Elīna Jeige (Emmentāles "Skorpion", Šveice), Jana Filipsone (Ķekavas "Bulldogs"/NND);

aizsardzes - Samanta Bērziņa, Marta Lība Zameca, Daniela Dafne Hāne (visas - Kocēnu "Rubene), Kristiāna Elizabete Krūmiņa ("Ķekava");

uzbrucējas - Jūlija Rozīte, Anna Ankudinova (abas - Cīrihes "Lioness", Šveice), Simona Grāpēna, Laura Gaugere, Zane Darša, Emīlija Salaciete, Zane Ziedone (visas - Kocēnu "Rubene), Elīza Elizabete Bērziņa ("Līgatne"), Evelīna Garbare (Vintertūras "Rychenberg", Šveice), Klinta Mārtiņjēkaba (Ūsikaupunki "Kalannin Pallo-65", Somija), Luīze Raseiceva, Liliāna Jakovicka (abas - Cēsu "Lekrings"), Anna Mūrniece (Ķekavas "Bulldogs"/NND), Madlēna Rozīte (Kocēnu "Rubene - 1").