Sporta zvaigznes
2021. gada 18. oktobris, 14:42

Sieviešu basketbola zvaigzne pēc neveiksmes finālā dusmās izlauž ģērbtuves durvis

Jauns.lv

Par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni pirmo reizi kļuvusi Čikāgas "Sky" komanda, svētdien dramatiskā ceturtajā spēlē ar 80:74 uzvarot Fīniksas "Mercury" un triumfējot sērijā ar 3-1. Fīniksas kluba zvaigzne Diāna Taurasi pēc mača izlauza Čikāgas "Wintrust Arena" ģērbtuves durvis -  šādi viņa izgāza visu savu aizvainojumu par neizcīnīto čempiones titulu.

Dusmām un rūgtumam pēc šīs spēles tiešām bija jābūt milzīgam, jo ​​Taurasi pārstāvētais klubs "Mercury" ilgi atradās vadībā, dāmām bija pat 14 punktu pārsvars, ko viņas līdz spēles beigām izkaisīja un beigās maču zaudēja. Visa Fīniksas komanda pēc šīs sakāves atteicās runāt ar plašsaziņas līdzekļiem, kā rezultātā, visticamāk, tai tiks piešķirts liels naudas sods, kā šādos gadījumos notiek.

Kā vēstī "The Next Hoops" pārstāvis Alekss Saimons, ir pamatīgi cietušas viesu komandas ģērbtuves durvis, kuras bijušas spiestas izturēt sieviešu basketbola superzvaigznes Taurasi roku spēku. Acīmredzot basketboliste dusmās ir vairākas reizes tās spēcīgi aizcirtusi.

Pēdējā spēlē Taurasi guva 16 punktus. Ne viņa, ne pārējās "Mercury" basketbolistes nespēja apstādināt laukuma saimnieces "Sky" pēdējā ceturtdaļā (18:4). Čikāgas komandai šis ir pirmais WNBA tituls kluba vēsturē. Par fināla vērtīgāko spēlētāju atzīta Kalea Kopere (Kahleah Copper).

Elija Kviglija izšķirošajā mačā uzvarētāju labā guva 26 punktus, bet Kendesas Pārkeres kontā 16 punkti, 13 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Pārkere pēc 13 gadiem Losandželosas "Sparks", ar kuru 2016. gadā izcīnīja WNBA čempiones titulu, šajā sezonā atgriezās Čikāgas vienībā.

Stefānija Dolsone, kura ar ASV 3x3 basketbola izlasi vasarā Tokijas olimpiskajās spēlēs ieguva zelta medaļu, pēdējā finālsērijas spēlē guva astoņus punktus.

"Mercury" rindās septiņkārtēja WNBA Visu zvaigžņu spēles dalībniece Britnija Grinere guva 28 punktus.

Pēc zaudējuma Fīniksas komandas spēlētājas atteicās piedalīties pēcpēles preses konferencē.

Pagājušās sezonas uzvarētāja Sietlas "Storm" "play-off" otrās kārtas vienīgajā mačā mājās ar rezultātu 80:85 (16:23, 19:9, 21:23, 17:18, 7:12) pagarinājumā atzina Fīniksas "Mercury" pārākumu.