foto: imago images/kolbert-press
Šmits ar "double-double" sekmē "Barcelona" uzvaru pār Bertānu; Mejerim un Freimanim varenas spēles VTB līgā
Rolands Šmits (pa labi)
Basketbols
2021. gada 10. oktobris, 20:53

Šmits ar "double-double" sekmē "Barcelona" uzvaru pār Bertānu; Mejerim un Freimanim varenas spēles VTB līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, sekmējot "Barcelona" komandas uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 78:61 (19:15, 18:14, 20:21, 21:11) uzvarēja Daira Bertāna pārstāvēto Seviljas "Coosur Real Betis" komandu.

Šmits spēlēja 22 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Lauvas tiesu jeb astoņus punktus viņš guva ceturtajā ceturtdaļā, kad "Barcelona" ar latvieti laukumā iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida.

Tāpat viņš pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus. Viesu rindās Šmits bija rezultatīvākais, produktīvākais un iekrāja otru labāko +/- rādītāju (+15).

Bertāns spēlēja 20 minūtes un 30 sekundes, gūstot četrus punktus. Viņš realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus", bet netrāpīja grozā divus tālmetienus. Bertānam arī divas atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas bumbas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, sliktākais +/- rādītājs komandā (-15) un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Seviljas vienībā ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Marko Todorovičs. 

Savukārt Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" mājās ar rezultātu 91:70 (28:9, 19:20, 27:20, 17:20) pieveica Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Kurucs laukumā pavadītajās sešās minūtēs un 47 sekundēs izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un vienreiz pārkāpa noteikumus.

Abās komandās izcēlās lietuviešu basketbolisti - uzvarētājiem Roks Giedraitis guva 16 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet pretiniekiem 17 punktus guva Laurīns Beļausks.

Tikmēr Rinalds Mālmanis palika rezervē mačā, kurā viņa pārstāvētā Mursijas UCAM mājās ar 92:87 pārspēja Bilbao "Surne" komandu. Sestdien Jānis Bērziņš guva trīs punktus un Mārcis Šteinbergs divus mačā, kurā Manresas "Baxi" viesos ar 61:105 kapitulēja Badalonas "Joventut", kuras pieteikumā nebija Artūra Žagara un Kriša Helmaņa. Savukārt uz rezervistu soliņa palika Rodijs Mačoha, kamēr Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 91:96 atzina Burgosas "San Pablo" pārākumu.

Barselonas vienība uzvarējusi visās sešās spēlēs un ir turnīra līdere, Badalonas, Mursijas un Vitorijas vienībām ir trīs uzvaras piecās cīņās, Manresas vienībai ir divi panākumi piecos dueļos, bet Fuenlavradas un Seviļjas basketbolistiem ir pa vienai uzvarai piecos mačos.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Latvijas basketbolisti Rolands Freimanis un Mareks Mejeris guva attiecīgi 25 un 23 punktus Vienotās līgas spēlēs, kaldinot savu komandu uzvaras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Freimaņa pārstāvēta "Ņižņij Novgorod" mājās ar rezultātu 76:73 (16:22, 26:20, 22:13, 12:18) pārspēja "Astana" vienību.

Freimanis svētdien spēlēja 27 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, četrus no 11 tālmetieniem un visus septiņus "sodiņus". Tāpat viņa kontā bija arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, labākais +/- rādītājs komandā (+11) un 21 efektivitātes koeficienta punkts.

Latviešu basketbolists bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet pretiniekiem 32 punktus guva Džeilens Berfords.

Tikmēr Mejera pārstāvētā Permas "Parma" viesos ar rezultātu 78:75 (24:21, 19:16, 15:20, 20:18) uzvarēja Minskas "Cmoki" vienību.

Mejeris spēlēja 26 minūtes un 23 sekundes, grozā raidot septiņus no desmit divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un trīs no pieciem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 27 efektivitātes koeficienta punktus.

Mejeris bija mača rezultatīvākais un produktīvākais spēlētājs.

Tikmēr Mārča Vītola un Ojāra Siliņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers ar vienu no asistentiem Akseli Vairogu, mājās ar 81:87 (17:20, 27:30, 17:24, 20:13) zaudēja Krasnojarskas "Jeņisej".

Vītols laukumā pavadītajās astoņās minūtēs un 17 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, aizmeta garām grozam abus tālmetienus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus. Siliņš bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Talliniešiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rauno Nurgers, bet viesiem 20 punktus guva Kaspers Veirs.

"Parma" vienībai šī bija pirmā spēle šajā Vienotās līgas sezonā, bet "Ņižņij Novgorod" aizvadīja otro maču, svinot pirmo uzvaru. "Kalev"/"Cramo" zaudējusi visās trīs aizvadītajās cīņās.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021.gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Kopš 2011./2012.gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

Tikmēr Andrejs Gražulis guva desmit punktus Itālijas A sērijas spēlē, svinot uzvaru, bet Artūrs Strautiņš guva 14 punktus zaudētā mačā.

Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" mājās ar rezultātu 80:72 (16:16, 31:15, 12:24, 21:17) uzvarēja Brešas "Germani".

Gražulis 28 minūšu laikā realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem, bet netrāpīja grozā nevienu no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Adrians Benkss.

Tikmēr Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" viesos ar rezultātu 93:96 (26:17, 17:18, 21:24, 19:24, 10:13) zaudēja Sasāri "Banco di Sardegna" komandai.

Strautiņš spēlēja 33 minūtes, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, trīs no septiņiem "trejačiem" un trīs no pieciem soda metieniem. Jūrmalnieka kontā bija arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 16 efektivitātes koeficienta punkti.

Redžo Emīlijas vienībā ar 17 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Maikls Levons Hopkinss.

Abas latviešu pārstāvētās vienības sezonas pirmajās trīs spēlēs tikušas katra pie divām uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Boloņas "Virtus".