foto: AP/Scanpix
Apdraudēta Ķīnas hokeja izlases dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs
Izmēģinājuma treniņš Pekinas olimpisko spēļu hokeja arēnā.
Hokejs
2021. gada 28. septembris, 09:44

Apdraudēta Ķīnas hokeja izlases dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv / LETA

Ķīnas vīriešu hokeja izlasei vēl nav pilnībā garantēta vieta 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) jaunievēlētais prezidents Liks Tārdifs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā mājiniecei Ķīnai iepriekš bija atvēlēta vieta olimpiskajā turnīrā, taču vīriešu izlase nav spēlējusi kopš 2019.gada un reitingā ieņem vien 32. vietu.

"Ķīnas komandai būs spēles, kuras pārraudzīs IIHF amatpersona, pēc tam pieņemot lēmumu. Redzēt, kā komanda zaudē ar 0:15 - tas nav labi gan pašai Ķīnai, gan hokejam," AFP citē Tārdifa teikto.

Lēmums varētu tikt pieņemts oktobra beigās. Ķīnai olimpiskajā spēlē būtu jāspēlē A grupā ar Kanādu, ASV un Vāciju.

"Ja Ķīnai tas nebūs pa spēkam, mums vajag plānu B, kas tiks risināts balstoties uz rangu," teica Tārdifs, liekot noprast, ka tādā gadījumā Ķīnu varētu aizstāt Norvēģija.

Grupu turnīri norisināsies no 9. līdz 13. februārim, 15. februārī būs izslēgšanas turnīra pirmā kārta, bet dienu vēlāk - ceturtdaļfināli. Pusfināli notiks 18. februāri, dienu vēlāk tiks aizvadīta bronzas spēle, bet olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 20.februārī.

Olimpiskajā turnīrā 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Labākās četras komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas izlases cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas hokejisti Pekinas olimpisko spēļu C grupas turnīrā spēlēs ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju. B grupā cīnīsies Krievijas Olimpiskās komitejas vienība, Čehija, Šveice un Dānija, bet A grupā spēlēs Kanāda, ASV, Vācija un mājiniece Ķīna.

Jau ziņots, ka Nacionālā hokeja līga (NHL) un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) panākušas vienošanos ar IIHF par spēlētāju dalību 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu turnīrā.

Vienošanās paredz pārtraukumu 2021./2022. gada NHL regulārajā čempionātā, lai hokejisti varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs. Līgumā gan ir atruna, ka to var lauzt, ja NHL/NHLPA uzskatīs, ka Covid-19 pandēmijas apstākļi ir apgrūtinoši vai nedroši spēlētājiem.

2018. gadā Phjončhanā olimpisko spēļu turnīrs aizritēja bez NHL spēlētāju dalības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās