foto: EPA/Scanpix
Krastiņa trenētā Ukrainas volejbola izlase iekļūst izslēgšanas spēlēs; arī Latvijai joprojām ir izredzes
Ukrainas izlases galvenais treneris Uģis Krastiņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 8. septembris, 10:48

Krastiņa trenētā Ukrainas volejbola izlase iekļūst izslēgšanas spēlēs; arī Latvijai joprojām ir izredzes

Jauns.lv / LETA

Latvijas trenera Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas vīriešu volejbola izlase otrdien kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīra "play-off" kārtai.

Ukraina Krakovā A apakšgrupas duelī ar 3-1 (25:27, 25:23, 25:18, 25:23) uzvarēja Beļģiju.

Ukrainai pa 22 punktiem guva Dmitro Vijeckis un Oļehs Plotņickis, bet 13 punkti, pieci no tiem blokā, bija Jurijam Semeņjukam. Beļģijai 19 punktus sarūpēja Sams Dero.

Ar trīs uzvarām četrās spēlēs un septiņiem punktiem Ukraina A grupā nodrošinājusi trešo vietu. Priekšā ir tikai četras uzvaras izcīnījušās Serbija un Polija.

Tikmēr Horvātijas volejbola izlase Tallinā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra mačā un šis panākums saglabāja Latvijas valstsvienībai labas izredzes kvalificēties "play-off".

Horvātija atspēlējās no divu setu deficīta un ar rezultātu 3-2 (20:25, 22:25, 25:18, 26:24, 15:9) uzvarēja D apakšgrupas saimnieci Igauniju.

Pēc Horvātijas izlases uzvaras Latvija D apakšgrupā atkrita uz ceturto pozīciju. Lai iekļūtu "play-off", latviešiem trešdien jāuzvar olimpisko spēļu čempione Francija vai jācer, ka Horvātija uzvarēs Slovākiju, Igaunija zaudēs Francijai un Slovākija atlikušajās divās spēlēs pret Horvātiju un Vāciju negūs vairāk par vienu punktu, kas ir diezgan ticami scenāriji.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā  Latvijas volejbolisti ar rezultātu 1-3 (22:25, 19:25, 27:25, 17:25) piekāpās Vācijai.

D apakšgrupā pa deviņiem punktiem ir trīs spēles aizvadījušajai Francijai un četrus mačus nospēlējušajai Vācijai, kurām abām ir pa trim uzvarām. Trešā ar divām uzvarām četrās spēlēs un četriem punktiem ir Horvātija, Latvijai četrās cīņās ir viena uzvara un pieci punkti. Trīs mačus aizvadījušajai Slovākijai un četras spēles noslēgušajai Igaunijai abām ir pa vienai uzvarai un trīs punktiem.

Noslēdzoties grupu turnīram, kā pirmais kritērijs vietu sadalē būs izcīnītās uzvaras, pēc tam gūtie punkti, uzvarēto/zaudēto setu attiecība, gūto/zaudēto mazo punktu attiecība un visbeidzot rezultāti savstarpējās cīņās.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās.