Siguldā aizvadītas aizraujošās “Nakts Trailrace” sacensības

Pagājušo svētdien, 5. septembrī Siguldā tika aizvadītas aizraujošās un šīs sezonas pirmās taku skriešanas seriāla “Latvia trailrace” sacensības “'Siguldas Nakts ...

gallery icon
19
Citi sporta veidi
2021. gada 7. septembris, 21:13

FOTO: Siguldā aizvadītas aizraujošās “Nakts Trailrace” sacensības ar biatlonista Slotiņa uzvaru

Jauns.lv

Pagājušo svētdien Siguldā tika aizvadītas aizraujošās un šīs sezonas pirmās taku skriešanas seriāla “Latvia trailrace” sacensības “'Siguldas Nakts TrailRace 2021”, kur ap 150 dalībniekiem sacentās četrās dažādās distancēs.

Īsākajā 5km distancē uzvaru svinēja Latvja izlases biatlonists Roberts Slotiņš, bet sievietēm 12km ātrākā bija Latvijas izlases dalībniece orientēšanās sportā Sanda Lapina, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Tā kā jau pēc sacensību nosaukuma var noprast, tad sākums bija pievakarē, kad sāka krēslot, tāpēc dalībniekiem obligāts nosacījums bija luktura esamība. Starts tika dots "Fischer" slēpošanas centrā, kur arī skrējēji finišēja. Dalībnieki varēja izbaudīt azartu, skrienot interesanti izveidotā un reljefainā trasē, pievārējot tajā skaitā arī Kaķīša kalna kāpumu.

Bērniem bija 1km distance pa rollerslēpošanas apli, bet pieaugušie un jaunieši skrēja īsāko 5km un garāko 12km distanci, kurā dalībnieki paciemojās arī Gaujas otrā krastā. Papildu bija arī 5km kanikross – skrējējs sasaistē ar suni.

Vairāk nekā 50 dalībnieku konkurencē 5km distancē pirmais finiša līniju sasniedza pasaules čempionātu dalībnieks slēpošanā un biatlonā Roberts Slotiņš. Mazsalacietis interesanto un grūto trasi pieveica 22:53, par pusminūti apsteidzot pagājušā gada Rīga-Valmiera 107km skrējiena 2.vietas ieguvēju Kristapu Magoni. Pusotru minūti aiz uzvarētāja trešajā vietā finišēja ar labiem rezultātiem “Patria” šķēršļu skrējienos un “Izskrien Rīgu” skriešanas seriālā atzīmējušos Andi Sakni.

Tikmēr sievietēm uzvaru svinēja viena no līderēm taku skriešanas seriālā “Stirnu buks” skolēnu vidū un trijniekā savā vecumā triatlonā iekļūstošā Marta Luīze Pētersone. Minūti viņai zaudēja un otro vietu ieguva pēc meitiņas piedzimšanas pamazām formu atgūstošā Sindija Zaula, kuras māsa Kitija ir šī gada vicelīdere Latvijā 400m/b. Spraigā finiša spurtā par trešo vietu Daina Stonka nedaudz bija priekšā Karīnai Krūmiņliepai.

12km pārliecinošu pirmo vietu ieguva “Stirnu buka” Top10 skrējējs Dzintars Skrundenieks (53:57), bet līdzīgā cīņā par otro vietu Voldemārs Lejnieks par 11 sekundēm apsteidza 2018.gada Rīga-Valmiera 107km skrējiena uzvarētāju Konstantīnu Biktmirovu. Sievietēm uzvaru izcīnīja Latvijas čempione jauniešu grupā orientēšanās un pirms divām nedēļām Lietuvā Eiropas čempionātā stafetē 5.vietu ieguvusī Sanda Lapiņa (1:12,07). Neplānota papildu distance piemājas trasē pie pirmās vietas neļāva tikt Irinai Grīnbergai, bet trijnieku noslēdza panākumus rogaininga sacensībās guvusī Inese Kokorēviča.

5km kanikrosā trijniekā ar pirmo un trešo vietu iekļuva Svjatoslavs un Andrejs Osipovi, kuriem pa vidu otrajā vietā finišēja Diāna Spiridovska.