foto: EPA/Scanpix
Uz Latviju brauks Luišs Figu un citas futbola leģendas, lai spēlētu pret Latvijas zvaigznēm
Luišs Figu savulaik bija viens no pasaules labākajiem futbolistiem.
Futbols
2021. gada 13. augusts, 13:23

Uz Latviju brauks Luišs Figu un citas futbola leģendas, lai spēlētu pret Latvijas zvaigznēm

Jauns.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) simtgades svētku ietvaros šī gada 21. augustā "Skonto" stadionā pulksten 19:30 notiks "Leģendu spēle" ar Latvijas un pasaules mēroga zvaigžņu piedalīšanos, portālu Jauns.lv informēja LFF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules zvaigžņu komandas rindās savu dalību apstiprinājuši tādi leģendāri futbolisti kā Luišs Figu, Florāns Maludā, Nunu Gomišs un citi. Savukārt Latvijas izlases sastāvu komplektē mūsu leģendārais treneris Aleksandrs Starkovs, kura vadībā mūsu valstsvienība 2004. gadā piedalījās 16 komandu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Galīgie komandu sastāvi tiks paziņoti nākamās nedēļas gaitā.

"Iespēja tikties klātienē ar pasaules mēroga zvaigznēm, ar savulaik vieniem no labākajiem futbolistiem pasaulē un Latvijā var kalpot par iedvesmas avotu jaunajiem futbolistiem un par to vēl tikai domājošiem bērniem. Futbols nav tikai spēle, tas ir sociāli nozīmīgs instruments, kas vieno dažādu tautību, rasu, reliģiju un fizisko iespēju cilvēkus, īsāk sakot - futbols ir brīnišķīgs," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Esam priecīgi, ka šajos sarežģītajos laikos izdevies saplānot tādu zvaigžņu atvešanu uz Latviju pie mūsu pašu līdzjutējiem. Laukumā dosies vairāki UEFA Čempionu līgas ieguvēji un citu trofeju īpašnieki gan starptautisko, gan Latvijas zvaigžņu komandā. Piemēram, mūsu pašu Māris Verpakovskis, kā zināms, ir izcīnījis Ukrainas premjerlīgas čempiontitulu un Ukrainas kausu. Tā ka būs meistarīgi izpildītāji abās komandās, lieliska, draudzīga un vienotības atmosfēra - īsti svētki Latvijas futbola sabiedrībai."

Plānots, ka Rīgā viesosies vairāki kādreizējie UEFA Čempionu līgas ieguvēji. Viens no tādiem ir Luišs Figu, kurš ar Madrides "Real" prestižo kausu ieguva 2002. gadā. Tāpat Figu rēķinā ir lērums citu komandas un individuālo trofeju. Viņš saņēma Ballon d'Or kā planētas labākais spēlētājs 2000. gadā. Kad tajā pašā gadā viņš pārcēlās no "Barcelona" uz Madrides "Real", viņš kļuva par tobrīd dārgākā transfēra autoru futbola vēsturē (68 miljoni eiro). Savukārt Florāns Maludā UEFA Čempionu līgas trofeju virs galvas cēla 2012. gadā ar "Chelsea". Zīmīgi, ka trīs gadus vēlāk viņš bija Latvijas izlases aktīvā pussarga Jāņa Ikaunieka kluba biedrs "Metz" rindās.

Spēli paredzēts aizvadīt ar skatītājiem tribīnēs, ieeja uz pasākumu būs tikai Covid-19 sertifikāta īpašniekiem - vakcinācijas pilno kursu izgājušām vai covid-19 pārslimojušām personām. Mača laikā būs arī starplaiki, kuros līdzjutējiem būs iespējas nofotografēties ar zvaigznēm un tikt pie autogrāfiem. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot LFF "Facebook" un "YouTube" kontos.

Biļešu tirdzniecība sāksies nākamās nedēļas ceturtdienā, 19. augustā. Biļetes būs pieejamas LFF.lv.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās