foto: AFP/Scanpix
Austrālijas lauka hokejisti rīta agrumā Tokijā dodas pēc alus un tiek pieķerti
Austrālijas lauka hokeja izlase Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļas.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. augusts, 14:08

Austrālijas lauka hokejisti rīta agrumā Tokijā dodas pēc alus un tiek pieķerti

Jauns.lv / LETA

Pieciem Austrālijas lauka hokeja komandas spēlētājiem piektdien noteikta izolācija pēc tam, kad viņi izlavījās no olimpiskā ciemata Tokijā, lai vietējā veikalā nopirktu alu, tādējādi pārkāpjot olimpisko spēļu drošības noteikumus.

Ceturtdien Austrālijas lauka hokeja komanda Tokijas olimpisko spēļu finālā soda metienu sērijā zaudēja Beļģijai, bet pēc tam agrā piektdienas rītā sportisti divās grupiņās atstāja olimpisko ciematu, lai vietējā veikalā nopirktu alu, skaidroja Austrālijas olimpiskās vienības vadītājs Īens Čestermens, piebilstot, ka viena no grupām atgriezās tukšām rokām.

"Spēlētāju rīcība ir acīmredzams Tokijas olimpisko spēļu laikā noteikto Covid-19 drošības protokolu pārkāpums. Esmu dziļi vīlies," atzina funkcionārs.

Čestermens informēja, ka visiem dezertējušajiem spēlētājiem Covid-19 testi bijuši negatīvi, tomēr viņiem noteikta izolācija savos numuriņos līdz izlidošanai uz Austrāliju, kas paredzēta sestdien.

Nekāds cits sods spēlētājiem nav paredzēts, viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Austrālijas futbola un regbija spēlētāji pagājušajā nedēļā alkohola reibumā ālējās lidmašīnā, dodoties mājup pēc startiem Tokijas spēlēs.

Čestermens informēja, ka vismaz viens sportists ir pievēmis lidmašīnas tualeti, pēc kā tā nav bijusi izmantojama atlikušajās desmit lidojuma stundās. Viņš gan nevarēja apstiprināt plašsaziņas līdzekļos izskanējušos apgalvojumus, ka sportisti ielauzušies lidmašīnas alkohola glabātuvē, jo stjuarti atteikušies viņiem pasniegt dzērienus.

Pirms tam Austrālijas regbisti un airētāji izdemolēja viesnīcu Tokijā, ballējoties pēc saviem startiem.

Arī Jaunzēlandes sportisti, kā tiek ziņots, reisā no Tokijas uz Kraistčērču lietojuši alkoholu, ālējušies un pārkāpuši Covid-19 izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus, metot stjuartiem ar lietotām sejas maskām.