foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Par ko turēsim īkšķus olimpisko spēļu 13. dienā?
Citi sporta veidi
2021. gada 4. augusts, 21:17

Par ko turēsim īkšķus olimpisko spēļu 13. dienā?

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpisko spēļu 13. dienā pusfināla spēli aizvadīs Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, sacensības turpinās smaiļotājs Roberts Akmens, bet uzsāks Pāvels Švecovs modernajā pieccīņā un Kalvis Kalniņš karatē.

Latvijas pludmales dueti

No abiem Latvijas pludmales duetiem pirmās laukumā, kad Latvijā būs plkst. 4, dosies Graudiņa un Kravčenoka. Arī turpmāk tekstā sacensībām minēts laiks, kāds tas tobrīd būs Latvijā. Abas pusfināla spēles ar latviešu piedalīšanos tiešraidē translēs LTV7.

Latvijas dueta, kurš spēlēs izsēts ar 16. numuru pretinieces pusfinālā būs Austrālijas duets Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija (5.).

Graudiņa/Kravčenoka otrdien ceturtdaļfinālā ar 2-1 (21:13, 18:21, 15:11) pieveica Kanādas duetu Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru.

Pirms tam Latvijas spēlētājas grupā ar 1-2 piekāpās ASV duetam Kellija Kleisa un Sāra Sponsila (9.), bet ar 2-1 pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu (4.) un ar 2-0 - Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

Astotdaļfinālā ar 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) tika pārspēts Krievijas olimpiskās komitejas (OKR) pāris Svetlana Holomina/Nadežda Makroguzova, kuras turnīrā izsētas ar astoto numuru.

Austrālietes otrdien ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:12) pieveica turnīra galvenās favorītes no Kanādas - Sāru Pevenu un Melisu Hjūmenu-Paredesu.

Pirms tam austrālietes, kurām šīs ir jau otrās olimpiskās spēles, grupā divos setos pārspēja Kubas un Itālijas pārus, bet trijos setos zaudēja Holominai un Makroguzovai.

Astotdaļfinālā viņas divos setos apspēlēja Ķīnas duetu Sjiņsjiņa Vana/Čeņa Sjue (23.).

Riodežaneiro austrālietes zaudēja visās trīs grupas spēlēs, ieņemot dalītu 19. vietu.

Līdzšinējās četrās savstarpējās spēlēs divreiz uzvaru svinēja Latvijas duets, arī šovasar Pasaules tūres posmā Gštādē, bet divās pārākas bijušas austrālietes.

Otrā pusfinālā ceturtdien tiksies ASV duets Eiprila Rosa/Aliksa Klainmena (2.) un Šveices pāris Joana Heidriha/Anuka Veržē-Deprē (12.).

Olimpiskās čempiones tiks noskaidrotas 6. augustā.

Graudiņa/Kravčenoka iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs iekļuva pusfinālā pludmales volejbola sacensībās.

gallery icon
9

Plkst. 15 laukumā dosies ar 14. numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris Pļaviņš/Točs, kas tiksies ar sacensību pirmo numuru - norvēģiem Annešu Mūlu un Kristianu Sērumu.

Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu, kura sastāvā laukumā devās 2016.gada olimpiskais čempions Alisons Seruti un Alvaru Filju. Abi izsēti ar ceturto numuru.

Astotdaļfinālā latvieši ar 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu, kurš bija Alisona pārinieks Riodežaneiro, un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā bija izsēti ar astoto numuru.

Grupā Pļaviņš/Točs uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Norvēģijas duets grupā pieveica Austrālijas un Spānijas duetu, bet piekāpās OKR komandai Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs, kurus vēlāk apspēlēja ceturtdaļfinālā - 2-0 (21:17, 21:19). Astotdaļfinālā tika pievarēti 2013.gada pasaules čempioni nīderlandieši Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens.

Otrā pusfinālā tiksies Krasiļņikovs/Stojanovskis un Kataras duets Čerifs Junuss/Ahmeds Tidžans.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 7. augustā.

Pļaviņš un Točs iekļūst Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs pirmdien iekļuva Tokijas olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

gallery icon
51

Smaiļotājs Roberts Akmens startēs pusfinālā

Pusfinālā smaiļošanas sprintā plkst. 3.30 startēs Roberts Akmens.

Sacensībās 200 metru distancē četri labākie no astoņiem sportistiem iekļūs A finālā, pārējie airēs B finālā.

Priekšairējumā Akmens ieņēma otro vietu, uzreiz kvalificējoties pusfinālam.

B fināls ceturtdien notiks plkst. 5.35, bet A fināls - plkst.5.42. Tos tiešraidē rādīs kanāls LTV7.

Akmens ir 2019. gada pasaules U-23 čempionāta uzvarētājs, bet tajā pašā gadā pieaugušo konkurencē viņš pasaules meistarsacīkstēs ieņēma 19.vietu.

Roberts Akmens iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu pusfinālu 200 metru sprinta distancē.

gallery icon
28

Startēs karatists Kalvis Kalniņš 

Sacensības karatē svara kategorijā līdz 67 kilogramiem B grupā plkst. 6.05 uzsāks vienīgais Latvijas pārstāvis Kalvis Kalniņš. Viņa pretinieks pirmajā cīņā būs Jordānijas karatists Abdels Rahmans Almasafta, bet turpinājumā jātiekas arī ar Venecuēlas, Francijas, Itālijas un OKR komandu pārstāvjiem. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Olimpiskajam debitantam Kalniņam aktīvā ierakstāma pirmā vieta 2019.gada Eiropas spēlēs, uzvara 2017.gada Eiropas čempionātā un bronza šajā forumā gadu vēlāk, kā arī piektā vieta 2018.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Karatists Kalvis Kalniņš dodas uz olimpiskajām spēlēm

Karatists Kalvis Kalniņš dodas uz olimpiskajām spēlēm.

gallery icon
16

Modernajā pieccīņā sacensības uzsāks Pāvels Švecovs

Modernās pieccīņas sacensības plkst. 10.30 uzsāks arī Latvijas pārstāvis Pāvels Švecovs.

Ceturtdien 36 sportisti aizvadīs sacensības paukošanā.

Cīņa par medaļām atlikušajos veidos noslēgsies sestdien.

Olimpiskā debitanta Švecova labākais sasniegums līdz šim ir bijusi uzvara Pasaules kausa posmā Budapeštā marta beigās.

Uz Tokiju dodas modernās pieccīņas sportists Švecovs ar treneri

gallery icon
12

Ceturtdien spēlēs tiks sadalīti 29 medaļu komplekti vieglatlētikā, boksā, kanoe airēšanā un smaiļošanā, treka riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, futbolā, lauka hokejā, karatē, peldēšanas maratonā, skeitbordā, klinšu kāpšanā, galda tenisā un brīvajā cīņā.

Artūrs Plēsnieks izcīna Latvijai medaļu olimpiskajās spēlēs

Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja trešo vietu.

gallery icon
35

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon
25

Tokijā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv 33 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā. Latvijas delegācijā 24 sportistiem šī būs debija olimpiskajās spēlēs.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24. augusta līdz 5. septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.

Japāņi steidz radīt olimpiskās atmiņas

Pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm teju ik dienas Japānas un visas pasaules medijus pāršalca ziņas, ka arvien vairāk vietējo iedzīvotāju ir ...

gallery icon
48