foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Skrējējai Līgai Velverei olimpiskās spēles beidzas jau pēc dažiem metriem
Līga Velvere jau īsi pēc starta kļuva lēnāka par savām konkurentēm un ar sāpju grimasi sejā bija spiesta izstāties.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. jūlijs, 04:42

Skrējējai Līgai Velverei olimpiskās spēles beidzas jau pēc dažiem metriem

Jauns.lv / LETA

Latvijas vidējo distanču skrējēja Līga Velvere piektdien izstājās Tokijas olimpisko spēļu 800 metru skrējiena priekšsacīkstēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Velvere pēc starta paskrēja pārsmit metrus, bet tad neturpināja distanci. Latvijas vieglatlētei bija noteipota kāja, kuru viņa bija savainojusi jau pirms došanās uz Tokiju, bet cerēja līdz startam to sadziedēt.

Līga Velvere Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas vidējo distanču skrējēja Līga Velvere piektdien Tokijas olimpisko spēļu 800 metru skrējiena priekšsacīkstēs caur sāpēm mēģināja sasniegt finišu, bet ...

gallery icon
17

Lai kvalificēts pusfinālam no šī priekšskrējiena pietika ar rezultātu divas minūtes un 2,05 sekundes, kas ir par vienu sekundes desmitdaļu lēnāk, nekā Velveres šīs sezonas labākais rezultāts. Šajā priekšskrējienā ātrākā bija francūziete Renelle Lamote, kura finišēja divās minūtēs un 1,92 sekundēs.

Labāko rezultātu priekšskrējienos sasniedza jamaikiete Natoja Gule, kura finišēja vienā minūtē un 59,83 sekundēs. No trijniekos neiekļuvušajām skrējējām kā pēdējā pusfinālu ar rezultātu sasniedza spāniete Natalja Romero (2:01.16).

No astoņām dalībniecēm Velverei šosezon divu apļu veikšanā bija septītais rezultāts - divas minūtes un 1,95 sekundes. Tas sasniegts jūnija sākumā sacensībās Ungārijā. Viņas personiskais rekords ir par 1,2 sekundēm labāks, bet sportiste vairākkārt teikusi, ka viņas sapnis ir skriet ātrāk par divām minūtēm.

Vieglatlēte Līga Velvere dodas uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

gallery icon
33

Velvere ir olimpisko spēļu debitante.

Lai iekļūtu pusfinālā, Velverei bija jāiekļūst triju labāko skrējēju skaitā savā priekšskrējienā. Ja tas neizdotos, būtu jācer, ka viņas sasniegtais rezultāts būtu vismaz sestais labākais no pusfinālā pa tiešo neiekļuvušajām sportistēm.

Priekšsacīkstēs piedalījās 46 skrējējas.

Piektdien sākas Tokijas olimpisko spēļu sacensības vieglatlētikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās