Citi sporta veidi
2021. gada 29. jūlijs, 12:18

Pļaviņš/Točs pieveic pasaules čempionus, tiekot pie otrā panākuma Tokijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē.

Savā pirmajā cīņā Tokijas smiltīs Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā izsēti ar 14.numuru, ar rezultātu 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuriem Olimpiādē ir otrais numurs.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Pļaviņš/Točs B apakšgrupā ieņem pirmo vietu un nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Latvija Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā

Latvijas delegācija Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā.

gallery icon
22

Spēles sākumā Pļaviņam/Točam bija grūtības tikt galā ar augumā raženo Oļegu Stojanovski pie tīkla, nonākot iedzinējos ar trīs punktiem, bet vēlāk - ar mīnus pieciem (7:12). Pašu kļūdas deva jau septiņu punktu pārsvaru pretiniekiem (14:7), bet līdz seta beigām neizdevās atspēlēties un piedzīvots zaudējums ar 13:21.

Otrajā setā abi dueti sekmīgi spēlēja pie serves uzņemšanas un rezultāts bija līdzīgs līdz seta vidum, kad latvieši pēc kļūdas nonāca iedzinējos ar 9:11. Pāris epizodēs Pļaviņa veiksmīgā spēle pie tīkla ļāva saglabāt 1-2 punktu deficītu, bet vēlāk viņš ar diviem veiksmīgiem uzbrukumiem panāca 15:14.

Kļūda servē un izlaists sitiens pa līniju jau lika nonākt iedzinējos - 15:16. Arī šoreiz izdevās atspēlēties un Toča māņu sitiens deva vadību ar 18:17. Vēlāk krievi kļūdījās servē un sekojošajā izspēlē izsita bumbu autā, latviešiem tiekot pie setbumbas. Ilgu izspēle beidzās ar Stojanovska lāga neuzņemtu Pļaviņa sitienu - 21:19 Latvijas labā.

Trešā seta ievadā pēc Toča bloka un Pļaviņa "eisa" rezultāts kļuva jau 5:2 par labu latviešiem. Seta turpinājumā Pļaviņa/Toča pārsvars turējās 2-3 punktu robežās līdz Stojanovskis panāca 8:9. Atkal trīs punktu pārsvaru panāca Točs, no kura sistā bumba atsitās pret Krasiļņikovu un lidoja autā - 12:9. Vēlāk Točs vēlreiz labi nospēlēja blokā un panāca 14:10. Mačam punktu pielika Pļaviņa precīzais uzbrukums - 15:11.

Divās līdzšinējās duetu cīņās 2019.gadā pārāki bija pasaules čempioni.

Pirmajā cīņā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.). Perušičam spēlēt neļāva pozitīvs Covid-19 tests.

Savukārt pasaules čempioni  Krasiļņikovs un Stojanovskis pirmajā mačā ar 2-1 (24:26, 21:15, 18:16) pieveica Meksikas duetu Hosue Gastons/Hosē Rubio (23.).

Ceturtdien Čehijas duetam tika dota zaļā gaisma atgriezties kortā un viņi ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:16, 16:14) uzvarēja meksikāņus.

Dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 8.augustā.