foto: Scanpix.com
FOTO: plūdi Vācijā izpostījuši slaveno Kēnigszē kamaniņu trasi; zaudējumi pārsniedz 10 miljonus eiro
Plūdos izpostītā Kēnigszē kamaniņu un bobsleja trase.
2021. gada 19. jūlijs, 14:55

FOTO: plūdi Vācijā izpostījuši slaveno Kēnigszē kamaniņu trasi; zaudējumi pārsniedz 10 miljonus eiro

Jauns.lv / LETA

Plūdos Vācijas dienvidos smagi postījumi nodarīti Kēnigszē kamaniņu un bobsleja trasei. Tur sacensības nevarēs notikt vismaz vienu gadu.

Šausminošie skati no plūdu izpostītās Kēnigszē trases

Plūdos Vācijas dienvidos smagi postījumi nodarīti Kēnigszē kamaniņu un bobsleja trasei. Tur sacensības nevarēs notikt vismaz vienu gadu. Vācijas Bobsleja ...

gallery icon
42

Olimpiskais čempions kamaniņu sportā Felikss Lohs ir paudis bažas par Kēnigszē bobsleja, kamaniņu un skeletona trases atjaunošanu Vācijā, kas nedēļas nogales plūdos ir pamatīgi cietusi.

Trase Bavārijā ir rīkojusi virkni pasaules un kontinentālo čempionātu bobslejā, kamaniņu sportā un skeletonā, kā arī ir treniņu centrs Vācijas komandai.

"Jūs varat tikai cerēt, ka trase tiks atjaunota," Lohs pirmdien teica ziņu aģentūrai DPA.

"Tā ir bijusi tur jau ilgu laiku, un vienmēr ir bijuši konflikti, tai skaitā par trases ilgtspēju. Trase maksā daudz naudas, un tai vienmēr ir bijusi opozīcija un daudz dažādu interešu," saka trīskārtējais olimpiskais čempions.

Vācijas Bobsleja un kamaniņu sporta asociācijas ģenerāldirektors Horsts Švābs ir runājis par zaudējumiem, kas pārsniedz desmit miljonus eiro.

Viņš izslēdza jebkādu braukšanu trasē gaidāmajā sezonā, bet izteica cerību, ka "trase atkal būtu gatava līdz 2022.gada oktobrim."

Trase uz robežas ar Austriju ir tapusi 1968.gadā kā pasaulē pirmā mākslīgā bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trase pasaulē.

Arī bijusī bobslejiste Sūzija Erdmane noraizējusies: "Neticami... Mana bijusī mājas trase Kēnigszē vienkārši tika aizskalota." 

Postošie plūdi Vācijā 2021. gada jūlijā

gallery icon
53