foto: Zane Bitere/LETA
Mārcis Vītols pārceļas uz Igauniju un pievienojas Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo"
Vītols Štelmahera vadībā aizvadījis trīs mačus Latvijas vīriešu izlasē, gūstot četrus punktus.
Basketbols
2021. gada 17. jūlijs, 13:52

Mārcis Vītols pārceļas uz Igauniju un pievienojas Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo"

Jauns.lv / LETA

Latvijas trenera Roberta Štelmahera trenētais Igaunijas basketbola klubs "Kalev"/"Cramo"" papildinājis sastāvu ar aizsargu Mārci Vītolu, klubs ziņo savā "Instagram" kontā.

"Kalev"/"Cramo" ir parakstījis līgumu ar 29 gadus veco un 1,90 metrus garo saspēles vadītāju Vītolu, kurš pērn pārstāvēja "VEF Rīga"," liecina ieraksts "Instagram" kontā.

Vītols "VEF Rīga" rindās 2020./2021.gada sezonā kļuva par Latvijas čempionu, kā arī izcīnīja otro vietu Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) turnīrā, finālā piekāpjoties tieši Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētajai Tallinas vienībai.

Tāpat kopā ar "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā Vītols pārvarēja pirmā grupu turnīra barjeru, otrajā komandai ciešot sešus zaudējumus.

Čempionu līgā Vītols vidēji mačā laukumā bija 9,2 minūtes, kurās guva 2,8 punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un 0,4 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pirms tam Vītols pusotru sezonu pavadīja "VEF Rīga" principiālajā pretiniecē "Ventspils" komandā.

Pirms pievienošanās "Ventspilij" Vītols bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur spēlēja Odesas komandā. Valmieras basketbola skolas audzēknis pirms tam trīs sezonas bija viens no "Ogres" līderiem, bet vēl pirms tam bija "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" komandās.

Vītols ir bijis Latvijas U-20 un U-19 izlases sastāvos, piedalījies Eiropas un pasaules čempionātos. Tāpat viņš aizvadījis trīs mačus Latvijas vīriešu izlasē, gūstot četrus punktus.

"Kalev"/"Cramo" aizvadītajā sezonā kļuva arī par Igaunijas čempioni, kā arī Vienotajā līgā finišēja desmitajā vietā, uzvarot deviņās no 24 spēlēm un izslēgšanas spēļu turnīrā neiekļūstot.