foto: PantherMedia / Dragomir Radovanovic
Bažas, ka Eiropas futbola čempionāta finālmaču varētu apvīt lidojošu skudru mākoņi
Futbols
2021. gada 11. jūlijs, 12:14

Bažas, ka Eiropas futbola čempionāta finālmaču varētu apvīt lidojošu skudru mākoņi

Jauns.lv

Piektdien radari virs Londonas fiksējuši lidojošu skudru barus, un pastāv bažas, ka kukaiņi varētu patraucēt arī šovakar plānoto Eiropas futbola čempionāta finālmaču Vemblija stadionā, raksta "The Guardian".

Finālspēle Vemblija stadionā sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Tajā par čempionu trofeju cīnīsies Anglijas un Itālijas futbola izlases.

Kā norāda "The Guardian", mačs iekritis laikā, kad skudrām ir pārošanās periods. Meteorologi Lielbritānijā ar radaru palīdzību novērojuši vairākus lielus mākoņus virs galvaspilsētas, turklāt ne visi no tiem nes lietu. Daudzi no tiem esot lidojošu skudru mākoņi.

Glosteršīras universitātes zinātnes komunikācijas profesors un Karaliskās Entomoloģijas biedrības biedrs Adams Harts pastāstīja "Sky News", ka piektdien novērotie bariņi ir tikai sugas pārošanās sezonas sākums.

"Ja laikapstākļi būs atbilstoši, svētdien Vemblija stadionā un arī citviet valstī uz krekliem varētu parādīties ne tikai trīs lauvas," atsaucoties uz Anglijas futbola izlases simboliem, sacīja profesors.

Ja tas tā notiks, tā nebūt nebūs pirmā reize, kad kukaiņi pakaitinās sportistus lielos sporta notikumos. Lidojošās skudras ne reizi vien redzamas arī Vimbldonas tenisa turnīrā.

Savukārt 2014. gadā FIFA Pasaules kausa spēlē milzīgs kukainis uzlaidās uz Kolumbijas futbolista Hamesa Rodrigesa pleca.

Pašreizējās laika prognozes liecina, ka Eiropas futbola čempionāta finālspēles laikā stadionā varētu uzlīt, bet gaisa temperatūra turēsies ap 17 grādiem pēc Celsija.