Hokejs
2021. gada 5. jūlijs, 23:17

"Tu vienmēr visiem liki smaidīt" - Merzļikina sieva velta siltus atvadu vārdus Kivleniekam

Jauns.lv

Latviešu hokejista Elvja Merzļikina sieva Aleksandra veltījusi siltus atvadu vārdus traģiski bojāgājušajam 24 gadu vecajam Latvijas izlases vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam.

Savā "Instagram" profilā "īsajos stāstos", kas saglabājas 24 stundas, Aleksandra publicējusi fotogrāfiju ar atvadu vārdiem Matīsam.

"Tu biji mans mazais brālis. Tu biji fundamentāla mūsu ģimenes daļa. Tu biji jaukākā, apburošākā persona, kādu zinu. Tu skatīsies uz mums no augšas un, iespējams, teiksi: "Draugi, neraizējaties par to", jo to teici 90 procentos gadījumu.

Tu vienmēr liki visiem smaidīt, tu vienmēr padarīji visu apkārt gaišāku. Tu necieti rītus pirms kafijas, tāpēc mēs ignorējām tevi pirms tavas krūzes! Tu būtu brīnišķīgs onkulis mūsu dēlam, tāpat kā tu biji brīnišķīgs onkulis mūsu Kobijam un viņš, iespējams, mīlēja tevi vairāk par mums.

Matīss, mēs pazaudējām tevi, bet debesis ieguva unikālu eņģeli. Es mīlu tevi mūžīgi un vienmēr, mazais brāli. Un es gribu tevi atcerēties smaidīgu sakām: "Viss būs labi".

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Jau vēstīts, ka 24 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Jaunākā informācija, kā savā "Twitter" kontā vēsta Kolumbusas kluba apskatnieks Ārons Porclains, atsaucoties uz izmeklētāju Timu Vudsu, liecina, ka vārtsarga nāve bija nejaušība.

"Kivlenieka nāves cēlonis, kas minēts autopsijā, ir "uguņošanas lādiņa sprādziens, krūšu kurvja trauma", nevis galvas trauma, kā tas bija pirmajā policijas izvirzītajā versijā.

Novajas policijas leitnants Džeisons Meiers paskaidroja, ka vairāki cilvēki atradās burbuļvannā, kad notika "uguņošanas negadījums".

"Mēģinot izkļūt no burbuļvannas, Kivlenieks paslīdēja un atsitās ar galvu pret betonu," par zināmo teica Meiers.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pēc plkst.22. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks tika nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur tika konstatēta viņa nāve.

Traģiskais negadījums, kurā bojā gāja 24 gadus vecais latviešu hokejists, notika 4. jūlija naktī, laikā, kad ASV svinēta Neatkarības diena.

"The Athletic", atsaucoties uz Mičiganas policiju, ziņo, ka pirms nelaimes Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad atgadījies incidents ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Policija izsaukumu uz notikuma vietu saņēmusi neilgi pēc plkst. 22. Mediķi notikuma vietā ieradušies piecu minūšu laikā, un Kivlenieks nogādāts slimnīcā, kur arī konstatēta viņa nāve.

Līdzjūtības vārdus par traģēdiju izteikuši ne viens vien hokeja fans un Matīsa talanta cienītājs Latvijā un ārzemēs.

"Zinu, ka tā ir klišeja, taču tieši tāds viņš bija. Vienkārši izbaudot savu dzīvi kā 24 gadus vecs cilvēks, dzīvojot savu sapni, un var teikt, ka viņš neuzskatīja nevienu dienu par pašsaprotamu, kas padara šo traģēdiju vēl grūtāk panesamu," saka Folinjo, kurš Kolumbusas komandā spēlēja no 2012. līdz 2021.gadam.

"Viņa dzīves mīlestības un aizraušanās ar spēli ļoti pietrūks visiem, kam ir paveicies, ka viņš bija komandas biedrs un draugs," NHL līdzjūtībā piebilst līgas komisārs Gerijs Betmens.

"Mēs nekad tevi neaizmirsīsim, Kivi." 

Godinot Matīsu Amerikā pie mājām izliktas hokeja nūjas. 

"Man trūkst vārdu. Nekad neesmu saticis jaukāku puisi par Matīsu. Viņam vienmēr, vienmēr sejā bija smaids. Ja jums jebkad bija iespēja viņu satikt, jūs nevarētu viņu nemīlēt."

Debiju NHL Kivlenieks piedzīvoja 2020.gada 19.janvārī, palīdzot "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru viesos, ar 2:1 pieveicot Ņujorkas "Rangers". Kivlenieks tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Karjeras laikā vārtsargs piedalījās astoņās NHL spēlēs, atvairot 89,9% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 3,09 ripas spēlēs. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Latvijas izlases rindās šā gada pasaules čempionātā Rīgā vārtsargs stājās vārtos četrās spēlēs, atvairot 92,2% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 2,18 ripas spēlē, kā arī nostāvot "sausā" meistarsacīkšu pirmajā spēlē ar Kanādu.