Futbols
2021. gada 3. jūlijs, 21:08

Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā pusfinālā iekļūst arī Dānija

Jauns.lv / LETA

Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālā sestdien iekļuva Dānijas futbolisti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dānija ar 2:1 (2:0) pārspēja Čehiju.

Vārtus Dānijai guva Tomass Dileinijs un Kaspers Dolbergs, bet čehiem "gols" Patrika Šika kontā.

Dāņi vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē, kad ar precīzu sitienu ar galvu pēc Jensa Strigera Larsena piespēles no stūra sitiena izcēlās Dileinijs, bumbu vārtu kreisajā stūrī raidot ar galvu no 11 metru sitiena atzīmes - 1:0.

Čehi atguvās un sāka uzbrukt vairāk, taču 42.minūtē vēlreiz pie vārtiem tika dāņi. Pēc Joakima Mehles centrējuma ar galvu līdz bumbai nedaudz neaizsniedzās Dileinijs, taču tā piezemējās tieši uz kājas Dolbergam, kurš no gaisa to raidīja vārtos - 2:0.

Otro puslaiku čehi sāka ar divām maiņām un visu otro puslaiku mēģināja atspēlēties. Laukumā bija vairāk cīņas, un dāņi centās nosargāt pārsvaru.

51.minūtē čehi vienus vārtus atguva pēc Vladimīra Coufala centrējuma tieši uz galvas Šikam, kurš bumbu nogādāja vārtos gar tieši gar kreiso vārtu stabu - 1:2.

Vairāk panākt čehiem neizdevās.

Čehijas izlase D apakšgrupā ar vienu panākumu ieņēma trešo vietu. Ar 2:0 izdevās uzvarēt Skotiju, pret Horvātiju neizšķirts 1:1, taču Anglijai zaudēts ar 0:1. Astotdaļfinālā čehi negaidīti ar 2:0 negaidīti uzvarēja Nīderlandi.

Dānija čempionāta pirmajā spēlē zaudēja produktīvo pussargu Kristiānu Ēriksenu, kurš pēc saļimšanas laukumā tika atdzīvināts un tagad jau mājās turpina rehabilitāciju. Dānija B apakšgrupā zaudēja Somija (0:1) un Beļģijai (1:2), bet noslēgumā ar 4:1 sagrāva Krieviju, izcīnot otro vietu grupā. Astotdaļfinālā dāņi ar 4:0 pārliecinoši uzvarēja Velsu.

Čehijas izlases līderis ir Vesthemas "United" pussargs Tomāšs Součeks, tāpat laukuma vidusdaļā liela loma ir Vladimīram Daridam no Berlīnes "Hertha". Ar neregulāru rezultativitāti spēlējošajā Čehijas izlasē uzbrukumā lielas cerības saistās ar Leverkūzenes "Bayer" spēlējošo Patriku Šiku.

Divus vārtus dāņiem guvis Jusufs Poulsens, bet trīsreiz rezultatīvi asistējis Pjērs Emīls Hojbjergs.

Čehijas izlase 2004.gadā Portugālē izcīnīja bronzas medaļas, bet astoņus gadus vēlāk apstājās ceturtdaļfinālā, izcīnot sesto vietu. Dānijai šīs ir devītās meistarsacīkstes un līdz šim veiksmīgākās tās bija 1992.gadā, kad negaidīti izdevās triumfēt finālturnīrā. Toreiz dāņi finālturnīrā iekļuva tikai pēc Dienvidslāvijas diskvalifikācijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Dānijas Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā nav spēlējusi kopš 2004.gada, kad Čehijas izlasei Portugālē zaudēts ar 0-3.

Pie Čehijas izlases stūres kopš 2018.gada ir Jaroslavs Šilhavijs, bet Dānijas komandu diriģē pērn darbu uzsākušais Kaspers Hjulmands.

Čehija pārbaudes mačos ar 0:4 kapitulēja Itālijai un ar 3:1 pieveica Albāniju, savukārt dāņi spēlēja neizšķirti 1:1 ar Vāciju un ar 2:0 uzveica Bosniju un Hercegovinu.

11 savstarpējās spēlēs dāņiem Čehijas futbolistus izdevies uzvarēt vien divreiz. Pēdējā no tām bija 2013.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, kad panākums svinēts ar rezultātu 3:0. Sešas no 11 spēlēm noslēgušās neizšķirti.

Uzvarētāja pusfinālā tiksies ar sestdienas Ukrainas un Anglijas mača uzvarētāju.

Piektdien noskaidrojās, ka otrā pusfinālā savā starpā spēlēs Itālija un Spānija.

Pusfināla spēles notiek 6. un 7.jūlijā, bet finālcīņa gaidāma 11.jūlijā.

Eiropas čempionāts futbolā: krāšņie līdzjutēji, viņu prieks un bēdas

gallery icon
66

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Dānijas futbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīram:

vārtsargi: Kaspers Šmeihels (Lesteras "City", Anglija), Frederiks Rennovs (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Jonass Lesls (Herningas un Ikastas "Midtjylland");

aizsargi: Simons Kērs ("AC Milan", Itālija), Andreass Kristensens (Londonas "Chelsea", Anglija), Janniks Vestergords ("Southampton", Anglija), Joakims Mehle (Bergāmo "Atalanta", Itālija), Jenss Strigers Larsens ("Udinese", Itālija), Joakims Andersens (Londonas "Fulham", Anglija), Nikolajs Boilesens ("Kobenhavn");

pussargi: Kristians Ēriksens (Milānas "Inter", Itālija), Tomass Dileinijs (Dortmundes "Borussia", Vācija), Pjērs Emīls Hojbjergs (Totenhemas "Hotspur", Anglija), Kristians Nergords, Matiass Jensens (abi - "Brentford", Anglija), Anderss Kristiansens ("Malmo", Zviedrija), Dāniels Vass ("Valencia", Spānija), Roberts Skovs ("Hoffenheim", Vācija);

uzbrucēji: Martins Brētvaits ("Barcelona", Spānija), Jusufs Poulsens ("Leipzig", Vācija), Jonass Vinds ("Kobenhavn"),  ("Nice", Francija), Andreass Korneliuss ("Parma", Itālija), Andreass Skovs Olsens ("Bologna", Itālija), Mikels Damsgords ("Sampdoria", Itālija).

Čehijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīram: vārtsargi: Alešs Mandouss (Olomoucas "Sigma"), Tomāšs Vaclīks ("Sevilla", Spānija), Tomāšs Koubeks ("Augsburg", Vācija); aizsargi: Jans Boržils, Davids Zima, Tomāšs Holešs (visi - Prāgas "Slavia"), Jakubs Brabecs (Pilzenes "Viktoria"), Ondržejs Čelustka (Prāgas "Sparta"), Vladimīrs Coufals (Vesthemas "United", Anglija), Pavels Kaderžābeks ("Hoffenheim", Vācija), Tomāšs Kalass ("Bristol City", Anglija), Alešs Matēju ("Brescia", Itālija); pussargi: Antonīns Barāks ("Verona", Itālija), Vladimīrs Darida (Berlīnes "Hertha", Vācija), Lukāšs Masopusts, Petrs Ševčīks (abi - Prāgas "Slavia"), Jakubs Jankto ("Sampdoria", Itālija), Alekss Krāls (Maskavas "Spartak", Krievija), Jakubs Pešeks (Liberecas "Slovan"), Tomāšs Součeks (Vesthemas "United", Anglija), Mihals Sadīleks ("Liberec"); uzbrucēji: Mihaels Krmenčīks (Saloniku PAOK, Grieķija), Tomāšs Pekharts (Varšavas "Legia", Polija), Patriks Šiks (Leverkūzenes "Bayer", Vācija), Matejs Vidra ("Burnley", Anglija), Adams Hložeks (Prāgas "Sparta").