foto: imago images/PanoramiC
Atklājas, ka Cicips finālmaču aizvadījis, bēdu sagrauts - piecas minūtes pirms spēles viņš saņēmis sēru vēsti
Stefans Cicips
Citi sporta veidi
2021. gada 14. jūnijs, 18:49

Atklājas, ka Cicips finālmaču aizvadījis, bēdu sagrauts - piecas minūtes pirms spēles viņš saņēmis sēru vēsti

Jauns.lv

Svētdien tika aizvadīts Francijas atklātā tenisa čempionāta fināls, kurā triumfēja serbs Novaks Džokovičs. Finālspēlē viņš vairāk nekā četru stundu ilgā mačā pārspēja ranga piekto numuru Stefanu Cicipu no Grieķijas. Vien pēc spēles atklājās, ka Cicips to aizvadījis ar smagu sirdi.

22 gadus vecais sportists vietnē "Instagram" atklāj, ka tikai piecas minūtes pirms spēles sākuma viņš saņēmis sēru vēsti - mirusi viņa vecmāmiņa.

"Gudra sieviete, kuras ticību dzīvei un vēlmi dot un gādāt nevar salīdzināt ar nevienu citu cilvēku, kuru es jebkad esmu saticis," pēc spēles "Instagram" rakstīja grieķis.

Grieķa Stefana Cicipa emocijas "French Open" finālspēlē

Svētdien tika aizvadīts Francijas atklātā tenisa čempionāta fināls, kurā triumfēja serbs Novaks Džokovičs. Finālspēlē viņš vairāk nekā četru stundu ilgā ...

gallery icon

"Ir svarīgi, lai šajā pasaulē būtu vairāk tādu cilvēku kā viņa. Jo tādi cilvēki, kā viņa, liek jums dzīvot. Viņi liek jums sapņot," turpina Cicips.

"Neatkarīgi no dienas, apstākļiem vai situācijas, šis ir pilnībā veltīts viņai un tikai viņai. Paldies, ka izaudzināji manu tēvu. Bez viņa šis nebūtu bijis iespējams," rakstīts pie fotogrāfijas, kurā Cicips redzams ar Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās vietas ieguvēja trofeju.

"Dzīve nav tikai uzvaras vai zaudējumi. Tā ir katra dzīves mirkļa izbaudīšana neatkarīgi no tā, vai tā tiek pavadīta vienatnē vai kopā ar citiem," viņš piebilda. "Trofeju cilāšana un uzvarēšana ir kaut kas, tomēr ne viss."

Grieķu tenisa zvaigzne Stefans Cicips - kortos un atpūtā pludmalē

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka finālspēlē Serbijas tenisists Džokovičs ar rezultātu 6-7 (6:8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 pārspēja grieķi Cicipu.

Cicips pēc diviem uzvarētiem setiem nonāca tuvu tam, lai izcīnītu savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā. Nākamo setu viņš zaudēja un izmantoja medicīnisko pārtraukumu, taču tas nepalīdzēja, arī nākamajos divos setos uzvarot pretiniekam.

34 gadus vecais Džokovičs svētdien izcīnīja savu 19. "Grand Slam" titulu, karjerā, tikai par vienu trofeju atpaliekot no rekordistiem Rafaela Nadala un Rodžera Federera. Nadalu pusfinālā apturēja Džokovičs, bet Federers no turnīra izstājās traumas dēļ.

foto: AP/Scanpix
Serbs Novaks Džokovičs

Tāpat Džokovičs kļuva par vēsturē trešo tenisistu, kurš vismaz pa divām reizēm uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros. Iepriekš kas tāds pa spēkam bijis tikai Rojam Emersonam un Rodam Leveram, bet nevienam citam tenisistam pēdējo 52 gadu laikā.

Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 84 ATP titulus, no tiem trīs šajā sezonā. Pirmo reizi viņš "French Open" uzvarēja 2016.gadā.

Tikmēr Cicips bija pirmais Grieķijas tenisists, kurš jebkad spēlējis kāda "Grand Slam" turnīra finālā.

Parīzē norisinājās sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs.