Sporta zvaigznes
2021. gada 7. jūnijs, 07:11

Striptīza vērošana pandēmijā, kautiņš Liepājā, apsūdzība izvarošanā - Kristaps Porziņģis un viņa lielākie skandāli

Žurnāls "Kas Jauns"

Ik pēc diviem gadiem NBA zvaigznei Kristapam Porziņģim sanāk sarūpēt kādu ziņu ar skandāla piegaršu. Nupat viņam piespriests naudas sods par neatļautu striptīzkluba apmeklējumu. Bet žurnāls "Kas Jauns" apkopojis visus skandālus, kuros latviešu sporta zvaigzne iekūlies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kristaps Porziņģis pēc 610 dienām atgriežas NBA laukumos

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas spēlē Dalasas "Mavericks" rindās debitēja ar 18 gūtiem punktiem, ...

gallery icon
11

Pat Kristaps Porziņģis, protams, ir tikai cilvēks, un jebkuram cilvēkam gadās sastrādāt blēņas. Mūsu lielākais basketbola talants šajā jomā nav izņēmums, jo teju vai ar divu gadu regularitāti Kristaps pamanās izpausties arī ārpus basketbola laukuma, turklāt tā, lai par viņu rakstītu Latvijas un Amerikas prese. Ko tad viņš sastrādājis?

Covid-19 protokola pārkāpējs

Svaigākais Kristapa Porziņģa “nedarbs” klajā nāca vairāk nekā pirms nedēļas, kad viņš pēc savas pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles, kas notika 23. maijā Losandželosā, devās noņemt spriedzi uz striptīzklubu.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

Kas tad tas par pārkāpumu! Vai tiešām pienākuši laiki, kad pieauguši cilvēki brīvajā laikā nedrīkst apmeklēt izklaides iestādes? Izrādās, nedrīkst gan, jo NBA basketbolistiem šobrīd ir strikti noteikumi, ko var atļauties un ko ne. Proti, tā kā NBA spēles notiek pandēmijas situācijā, tad izstrādāts īpašs Covid-19 protokols, kas ierobežo spēlētāju darbības ārpus basketbola laukuma. Tajā noteikts, ka NBA spēlētājiem ir liegts sezonas laikā doties uz naktsklubu, bāru vai citām tāda veida publiskām iestādēm.

Kristaps Porziņģis labdarības pasākumā "Golden Heart Awards"

Latviešu basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis šomēnes ar savu vareno klātbūtni pagodinājis labdarības balli Ņujorkā - viesojies "Golden Heart Awards" jeb ...

gallery icon
10

Diemžēl Kristaps Porziņģis šos noteikumus pārkāpa muļķīga pārpratuma dēļ, jo ir vakcinēts pret Covid-19 un domājis, ka uz vakcinētajiem sportistiem šie ierobežojumi neattiecas. Kristaps pēc NBA Rietumu konferences izslēgšanas turnīra pirmās kārtas ļoti saspringtās spēles, kurā viņa komanda Dalasas "Mavericks" pārspēja Losandželosas "Clippers", izmantoja iespēju, ka komandai nākamās dienas ir brīvas, un devās atpūsties uz kādu Losandželosas striptīzklubu. Taču šī atpūta izvērtās nepatikšanās – NBA par Covid-19 protokola pārkāpumu piesprieda Porziņģim 50 000 ASV dolāru sodu. Bet, par laimi, neliedza viņam piedalīties nākamajās spēlēs, jo pēc konsultācijām ar medicīnas ekspertiem NBA nolēma, ka Porziņģim nav jādodas karantīnā – secināts, ka viņa ierašanās naktsklubā nav radījusi riskus Covid-19 izplatībai.

Lauras Vizlas "Instagram" dzīves ainiņas

Foto no Lauras Vizlas "Instagram" profila.

gallery icon
24

Nākamajā spēlē latviešu basketbolists guva 20 punktus un palīdzēja savai komandai kaldināt otro uzvaru, bet pēcspēles preses konferencē publiski atvainojās par protokola pārkāpšanu: “Es pieļāvu kļūdu. Godīgi sakot, biju nedaudz apjucis par protokola noteikumiem. Tā bija kļūda, un par to man nāksies maksāt. Esmu priecīgs par uzvaru un ka varēju šonakt spēlēt.”

Ātruma pārkāpējs

Pirmo reizi par izdarībām ārpus laukuma Kristaps Porziņģis lika runāt 2017. gada septembrī, kad basketbolistam tika atņemta autovadītāja apliecība. Izrādās, Porziņģis 20. septembra vakarā ap septiņiem traucies ārpus apdzīvotas vietas ar 170 kilometru stundā lielu ātrumu, un par šādu pārkāpumu sods ir no 360 līdz 480 eiro un tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Turklāt iepriekšējo divu gadu laikā Kristapam Latvijā jau bija fiksēti trīs pārkāpumi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā par 11–40 kilometriem stundā.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon
11

Bet kur basketbolists traucās tovakar, kad pa Liepājas šoseju brauca ar ātrumu 170 kilometri stundā? Izrādās, viņš no Rīgas steidzās uz dzimto Liepāju, kur viņu basketbola laukumā uz kopīgu bumbas pamētāšanu gaidīja mazie basketbolisti. Porziņģis todien pēkšņi iepriecināja daudzus jaunos basketbolistus un sava talanta cienītājus, tviterī piedāvājot visiem interesentiem kopīgi pamētāt bumbu viņa izveidotajā laukumā Liepājā, Jūrmalas parkā. Šīs Porziņģa ieraksts sociālajos tīklos parādījās pulksten 18.38, vien aptuveni 20 minūtes pirms policijas piefiksētā ātruma pārkāpuma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
25 gadus vecais Kristaps Porziņģis ar teju 160 miljonu ASV dolāru lielu līgumu kabatā ir vairāku auto īpašnieks. Šis ir viens no viņa auto.

Apsūdzība izvarošanā

Nepilnus divus gadus vēlāk, 2019. gada martā, ASV presi satricināja ziņa, ka NBA basketbolists Kristaps Porziņģis iepīts nu ļoti nepatīkamā skandālā – viņš tiek apsūdzēts izvarošanā.

Kristaps Porziņģis dodas Ņujorkas nakts gaitās

Kristaps Porziņģis Ņujorkas gaļas pārstrādes rajonā kopā ar brāļiem Jāni, Mārtiņu un kādu daiļavu bija devies vakariņās uz atzīto jūras ...

gallery icon
11

Kā vēstīja ASV mediji, likumsargi uzsākuši pētīt iesniegumu, kurā teikts, ka Porziņģis pēc 2018. gada 6. februāra spēles pret Milvoki "Bucks" (tajā Kristaps smagi savainoja ceļgalu) uz savu dzīvokli Manhatanā uzaicinājis kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

Pēc ārvalstu tabloīdu ziņotā, cietušo Porziņģis apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni pulksten divos naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem. Šīs ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot sitis un pat izvarojis. Žurnālisti gan pieļāva, ka kaimiņiene šādi par Porziņģi pasūdzējusies tāpēc, ka viņa arī pēc tās nakts esot vēlējusies būt ar Porziņģi tuvās attiecībās, taču saņēmusi atteikumu.

Toreiz Porziņģa advokāts Rolands Riopells norādīja, ka viņa klients pilnībā noraida izskanējušās apsūdzības, turklāt sportista pārstāvji lietā iesaistīja Federālo izmeklēšanas biroju, jo no basketbolista tiekot izspiesta nauda. Ar ko šī lieta beigusies, nav zināms līdz šai baltai dienai, bet, visticamāk, starp abām pusēm panākta vienošanās un lieta izbeigta bez tiesvedības.

Iesaistās kautiņā

Savukārt 2019. gada maijā Kristaps Porziņģis iekūlās ķezā savā dzimtajā Liepājā. Toreiz internetu pāršalca video, kurā redzams, kā pie kāda naktskluba Liepājā Kristapam pārsista uzacs un saplēsts krekls, bet mūsu basketbola zvaigzne visai agresīvi iesaistās verbālā konfliktā.

Incidents notika netālu no toreiz nule kā atvērtā naktskluba "Cukurfabrik’", kas izvietots bijušās Latvijas 1. Rokkafejnīcas telpās. Valsts policija vēstīja, ka 12. maijā pulksten 04.51 tika saņemts izsaukums par konfliktu Liepājā, Zivju ielā. Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji strīdējās, un vizuāli bija redzams, ka ir cietuši cilvēki. Lai izšķirtu konfliktu, Valsts policijas amatpersonām bija jālieto speclīdzekļi – piparu gāze. Kad konflikts tika izšķirts, divas personas, dzimušas 1994. un 1992. gadā, nodotas mediķiem apskatei. Viens no strīdā iesaistītajiem cilvēkiem ticis nogādāts slimnīcā. No policijas ziņojuma varēja secināt, ka 1995. gadā dzimušais Kristaps Porziņģis incidentā nav cietis tik ļoti, lai viņam būtu bijusi nepieciešama mediķu pārbaude.

Savukārt "WhatsApp" nopludinātā audio ziņojumā kāds vīrietis, kura balss ir apbrīnojami līdzīga Kristapa Porziņģa balsij, skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu.

Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konfliktā iesaistītajiem un pārmācījis viņu. “Man tur piečakarējās, uzkrāmēja man pirmo, tad es sāku maukt pretī. Pēc tam tur it kā norimās vienu brīdi. Vienu manējo jau tur uzreiz noguldīja, nē, divus noguldīja uzreiz. Kaut kādi karostnieki. Un tad norimās... Tad viens ar krēslu meta – trāpīja man pa galvu un vēl vienam čomam... Vairāki tur tie krēsli lidoja. Un tad atkal! Tad es to vienu noķēru, noguldīju un sadauzīju viņam normāli seju. Kaut kā mani nogrūda nost, es cēlos un kāpos atpakaļ, bet tad man vienu tur tā uztrāpīja – te tā to pieri pārsita. Visa seja asiņaina, bet tā viss kārtībā, to roku tikai mazliet sačakarēju, bet būs labi.”

Par notikušo izskanēja vairākas versijas. Ar oriģinālāko izcēlās pazīstamais amerikāņu izklaides medijs TMZ, kas, atsaucoties uz kādu aculiecinieku, ziņoja, ka konflikts radies basketbola dēļ – mūsu zvaigznei domstarpības izcēlušās ar krievvalodīgiem vīriešiem, kuri izrādījuši nepatiku, ka Kristaps Porziņģis sezonā nomainījis savu NBA klubu. Šie kaislīgie basketbola līdzjutēji, kuri agrā svētdienas rītā bija naktsklubā, nebija laimīgi par to, ka Latvijas sporta spīdeklis pametis Ņujorkas "Knicks" un pievienojies Dalasas "Mavericks".

Porziņģis pie naktskluba apskaujas ar simpātisku gaišmati un dodas projām kopā

Vai Kristapam Porziņģim ir parādījies sirdsāķītis? Slavenais latviešu basketbolists trešdienas naktī manīts Ņujorkas naktsklubā "Marquee", kur laiku pavadījis kopā ar ...

gallery icon
14

Tikmēr liepājnieki zināja teikt, ka liktenīgajā vakarā vienā naktsklubā atpūsties vēlējies gan Porziņģis ar savu kompāniju, gan par Karostas bandu dēvēts grupējums. Apsargs esot izmetis no naktslokāla Karostas bandas pārstāvjus, kas nolēmuši viņam atriebties. Agresīvi noskaņotie jaunieši gribējuši sagaidīt, kad apsargs beidz darbu, un piekaut viņu. Karostas banda esot gaidījusi apsargu, bet tad nelaikā ārā devies Porziņģis ar diviem saviem draugiem. Abu kompāniju starpā izcēlies konflikts, kas pāraudzis kautiņā, kurā basketbola zvaigzne un viņa draugi esot pamatīgi piekauti.

Kas notika patiesībā, zina tikai kautiņā iesaistītie, tikmēr tieši pirms gada Valsts policija izbeidza kriminālprocesu par šo konfliktu, jo līdz pat kriminālprocesa izbeigšanas brīdim ne konfliktā iesaistītās personas, ne atpūtas vietu īpašnieki nav vērsušies policijā, proti, nav bijis iesniegums par sabojātām mēbelēm vai miesas bojājumu nodarīšanu personām. Un, tā kā neviens šajā situācijā nav vēlējies būt par cietušo, policija ciešā sadarbībā ar prokuratūru pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!