Sporta zvaigznes
2021. gada 6. jūnijs, 04:49

Edgars un Ieva Masaļski cīnās par ģimenes biznesa nākotni

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr kādreizējais Latvijas ledus hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis (41) kopā ar Latvijas valstsvienību pasaules čempionāta laikā dzīvoja “burbulī” Rīgā, viņa sieva Ieva Masaļska Ikšķilē glāba ģimenes biznesu, tā raksta žurnāls "Kas Jauns".

Ir aizritējuši jau gandrīz pieci gadi, kopš Edgars Masaļskis vairs nespēlē hokeju. Viņa sieva Ieva atzīst, ka pēc sportisko gaitu beigšanas pagājis krietns laiks, līdz Edgars aprada ar domu – profesionālā karjera ir beigusies. “Šis laiks viņam viennozīmīgi bija grūts. Principā visai ģimenei tās bija lielas dzīves pārmaiņas. Kad viņš spēlēja, bija vieglāk, jo tad mans atbalsts bija uz vienu spēli, čempionāta laiku, sezonu. Šoreiz bija citādi. Tomēr pamatā viņš pats ar to tika galā,” atklāj Ieva Masaļska, kas ar Edgaru ir kopā jau 23 gadus. Abi ir vecāki dēliem Emīlam (15) un Tomam (10), kuri kopš piecu gadu vecuma arī trenējas hokejā.

Par miljonu eiro rada savu fitnesa centru

Nu jau vairākus gadus Edgars Masaļskis ir pieaugušo hokeja vārtsargu treneris, paralēli darbojas arī savā bērnu hokeja skolā "Baltijas vilki", ko pirms aptuveni trim gadiem dibināja kopā ar Mārtiņu Cipuli.

Tomēr Masaļsku ģimenes lielais lolojums ir viņu fitnesa centrs "Mūsu fitness" Ikšķilē, ko, investējot vairāk nekā miljonu eiro, hokejista ģimene atvēra 2019. gada rudenī.

foto: no privātā arhīva
Edgara Masaļska fitnesa centrs "Mūsu fitness" Ikšķilē. Pandēmijas dēļ mēnešiem ilgi sporta centrs nedarbojās un bija tukšs.

860 kvadrātmetru plašā jaunceltne ir beidzamo gadu lielākā un vienīgā privātā investīcija sabiedriskā sektorā Ikšķiles novadā un nenoliedzami bija visas apkaimes prieks un lepnums. Vaicāta, vai pandēmijas dēļ veiksmes stāsts nav pārtapis bēdu ielejā, jo fitnesa centra būve tapa, izmantojot vairāk nekā 400 000 eiro aizņēmumu bankā, Ieva Masaļska optimistiski atbild, ka deguns nav nokārts. Gluži pretēji – ir liela apņemšanās izturēt šo izaicinājumu. “Līdz pagājušā gada martam strādājām ļoti labi, nāca daudz klientu, nodarbību grafiki bija pilni. Guvām simtprocentīgu apliecinājumu, ka esam radījuši vietu, kas Ikšķilē ir nepieciešama. Viss tiešām aizgāja uz urrā, pat labāk, nekā bijām cerējuši. Tad nāca marts, kad sporta klubus pandēmijas dēļ nācās slēgt. Bija jāatveras jūnijā, kad beidzās pirmā ārkārtējā situācija, taču bija vasara, kas ir arī zemā sezona sporta klubiem, tad bija tā grūtāk. Taču rudenī atkal uzņēmām apgriezienus. Novembrī bija otrais pandēmijas vilnis, decembrī mūs atkal aizvēra, un tā aizvien esam ciet.

Jāsaka godīgi – pateicoties valsts atbalstam, kas tika piešķirts kā granti uzņēmumiem apgrozījuma krituma gadījumā, joprojām saņemam pabalstus. Virs ūdens turamies, pateicoties šiem pabalstiem,” pieredzēto “kā pa kalniem un pa lejām” situāciju raksturo Ieva Masaļska, kura ir gan uzņēmuma vadītāja, gan individuālā fitnesa trenere savā sporta centrā.

Bažas par valdības lēmumu

Ieva stāsta, ka laikā, kamēr sporta klubi slēgti, vadījuši online nodarbības, kā pilates, zumbu, ārstniecisko vingrošanu, un piekrišana bijusi visai ievērojama.

Viņa atzīst, ka baisākais brīdis ir priekšā – kad visi pabalsti būs beigušies un sporta klubs būs jāatver. Kā diktē valdības lēmums – tikai vakcinētajiem. “Diemžēl neviens nav padomājis, kā būs iespējams šo jomu organizēt. Piemēram, ja mana administratore atsakās vakcinēties, uz kāda darba likuma panta pamata es viņu varu atlaist? Vai man likt sludinājumu, ka meklēju vakcinētu administratoru? Otrs jautājums ir – uz cik klientiem varam cerēt, ja sporta klubus būs ļauts apmeklēt tikai vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem cilvēkiem? Vai tiešām būs jāorientējas uz senioriem un riska grupu pārstāvjiem, kas ir pirmie vakcinēti? Turklāt vasaras sporta klubiem vienmēr ir bijušas klusais periods... Ļoti ceru, ka ar Latvijas Fitnesa asociācijas pūliņiem un iniciatīvu izdosies valsts līmenī šīs lietas sakārtot tā, ka sporta centru atvēršana uz šo vasaru tomēr būs jomai pozitīva, nevis graujoša,” saka Latvijas hokeja izlases vārtsargu trenera dzīvesbiedre. Tomēr lēmumu par sava fitnesa centra izveidi Ieva un Edgars Masaļski ne brīdi nenožēlo. “Mēs ticam un zinām, ka šo posmu pārvarēsim un izturēsim. Šī ir situācija, ko nevaram ietekmēt. Viss būs labi,” pārliecināta ir Ieva.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!