foto: LETA
Pasaules čempionātam paredzētā Daugavas stadiona ledus halle neatbilst ugunsdrošības prasībām
Hokejs
2021. gada 8. maijs, 10:15

Pasaules čempionātam paredzētā Daugavas stadiona ledus halle neatbilst ugunsdrošības prasībām

Jauns.lv / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sagatavojis negatīvu atzinumu par Daugavas stadiona ledus treniņu halles atbilstību ugunsdrošības prasībām, apliecināja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VUGD piektdien veica halles pārbaudi saistībā ar objekta nodošanu ekspluatācijā. Pārbaudes rezultātā sagatavots negatīvs atzinums, kurā norādītas konstatētās nepilnības, kas objektam ir jānovērš, lai tas atbilstu ugunsdrošības prasībām. Sestdienas pēcpusdienā atzinums nosūtīts objekta pārstāvjiem.

Daugavas stadiona ledus treniņu halles pārbaudē konstatētās neatbilstības ir saistītas ar to, ka objekta būvniecība vēl nav pabeigta, līdz ar to nav pilnībā pabeigti ar ugunsdrošības prasībām saistītie risinājumi.

Konkrētus nepilnību novēršanas termiņus dienestā neminēja, taču norādīja, ka tie ir atkarīgi no objekta būvnieku iespējām pabeigt iesāktos darbus objektā.

Plašāku informāciju iespējams iegūt pie objekta pārstāvjiem, jo detalizēts VUGD atzinuma par atbilstību ugunsdrošības prasībām saturs ir ierobežotas pieejamības informācija, norādīja dienestā.

Daugavas stadiona ledus halle divas nedēļas pirms pasaules čempionāta sākuma

Būvnieki steidz paveikt pēdējos darbus Daugavas stadiona ledus hallē, kur visām 16 pasaules čempionāta izlasēm paredzēts aizvadīt treniņus.

gallery icon
50

Šajā hallē ir paredzēts, ka treniņus aizvadīs visas 16 hokeja pasaules čempionāta dalībnieces.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs norādīja, ka oficiāli VUGD atzinums Daugavas stadionā vēl nav saņemts, bet uz nepilnībām tika norādīts jau objekta apsekošanas laikā, kas bija piektdien, 7. maijā. Tādēļ uzreiz pēc VUGD vizītes tika sākta trūkumu novēršana, lai maksimāli operatīvi novērstu visas nepilnības un varētu organizēt atkārtotu VUGD vizīti, sacīja Severs. 

"Šī ir tieša būvnieka - personu apvienības "ARMS" atbildība, lai objekts pilnībā atbilstu visām normatīvo aktu prasībām," uzsvēra Severs.

Kā top jaunā hokeja halle, kur Rīgā trenēsies visas 16 valstsvienības

Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021. gada hokeja pasaules čempionāta dalībnieku treniņiem.

gallery icon
43

Viņš piebilda, ka nepieciešamo uzlabojumu veikšanu no laika grafika viedokļa vēl var atļauties, jo tas nekavē ledus liešanas procesu, kas pēc sekmīgas ledus pamatnes saldēšanas pabeigšanas sestdienas rītā ir sācies un norisinās abos laukumos, un ilgs vienu nedēļu.

Daugavas stadiona treniņa ledus halles nodošana ekspluatācijā ir iekavējusies, jo vēl nav izdevies saņemt visus nepieciešamos saskaņojumus.

Sākta Daugavas stadiona ledus halles būvniecība

Pēc vairāk nekā pusgadu ilga darba pie Daugavas stadiona ledus halles būvprojekta izstrādes, kopīgi strādājot projektētājiem un būvniekiem SIA “Ozola&Bula, ...

gallery icon
8

"Nepieciešamo uzlabojumu veikšana laika grafiku varētu neiespaidot un varam atļauties tos veikt līdz nākamajai nedēļai. Tad, kad būs saņemti atlikušie atzinumi, tad arī gaidāms Būvniecības valsts kontroles biroja atzinums par būves pieņemšanu ekspluatācijā," piektdien stāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās