foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu tenisa zvaigzne atklāj, ka nav izšķīrusies, ar kuru dzimumu veidot attiecības
23 gadus vecā Darja Kasatkina ir izcīnījusi četrus WTA raudzes titulus, turklāt divus no tiem šosezon.
Sporta zvaigznes
2021. gada 22. aprīlis, 05:59

Krievu tenisa zvaigzne atklāj, ka nav izšķīrusies, ar kuru dzimumu veidot attiecības

Jauns.lv

Viena no labākajām Krievijas tenisistēm 23 gadus vecā Darja Kasatkina ļoti atklātā video intervijā izdevumam Sports.ru pastāstījusi par viendzimuma attiecību priekšrocībām un daudz ko citu no profesionālā tenisa aizkulisēm.

Šā brīža WTA ranga 37. numurs (2018. gadā bija uzkāpusi pat līdz 10. pozīcijai) Kasatkina uzskata, ka divu sieviešu attiecībās daudz vieglāk veidojas saikne un emocionāla tuvība, kamēr ar vīriešiem mēdz gadīties dažādi pārpratumi. Krievijas šā brīža ceturtā rakete norāda, ka sieviešu tenisā viendzimuma attiecības neesot retums.

Intervijas laikā Kasatkina neslēpj, ka viņai patīk flirtēt ar abu dzimumu pārstāvjiem un viņa nekādā veidā nenosoda viendzimuma attiecības, bet pati savos 23 gados vēl nav spējusi izšķirties, ar ko vairāk vēlas būt kopā – ar vīrieti vai sievieti. Jebkurā gadījumā no vientulības viņa necieš.

Viena no talantīgākajām krievu tenisistēm intervijā atklāj, ka pirms diviem gadiem pēc zaudējuma savai tautietei Verai Zvonarjovai apsvērusi likt punktu tenisistes karjerai. Arī viņas tā brīža treneris Filips Dehejs viņai ieteicis apsvērt citu profesiju, ja tenisa spēlēšana vairs nespēj sagādāt prieku. Ar treneri sadarbība tika izbeigta, bet pēc drūmām domām un smagiem mirkļiem vairāku dienu garumā tika nolemts turpināt. Tagad Kasatkina par to var pajokot, jo viņa tak neko citu dzīvē darīt neprotot.

Darja jau no bērnības zināja, ka vēlas kļūt par tenisisti, bet viņas vecāki bija gatavi uz visu, lai palīdzētu īstenot meitas sapni.  Vecāki pat pārdeva māju Toljati, kurā tobrīd 12 gadus vecā meitene bija uzaugusi. Kasatkina neslēpj, ka māju pamešana viņai bija ļoti smags brīdis, jo viņa dievināja pistāciju krāsas tapetes savā istabā. Viņa atceras, ka, dodoties prom, esot apskāvusi istabas sienas.

Viena no pasaules labākajām tenisistēm intervijā ar Sports.ru izskaidro, ka profesionālā tenisa ikdiena un būšana sporta veida elitē nav nemaz tik nevainojama un radīta lielās naudas pelnīšanai, jo esot arī izdevumi esot milzīgi. Viņa savas profesionālas karjeras laikā ir nopelnījusi nepilnus sešus miljonus eiro, bet, piemēram, viņas karjeras pagaidām labākās sezonas – 2018. gada – ar tenisu saistītie izdevumi sasnieguši aptuveni 600 000 eiro, kas sevī ietvēra aviobiļetes, dzīvošanu, atalgojumu trenerim, fiziskās sagatavotības trenerim, fizioterapeitam, prēmijas viņiem un daudz ko citu. Kasatkina atklāj, ka papildus savai algai tenisa treneri saņemot arī 7-10% procentus no spēlētāju prēmijām.