foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Mejerim astoņi punkti "Parma" zaudējumā Vienotajā līgā
Mareks Mejeris.
Basketbols
2021. gada 20. aprīlis, 17:57

Mejerim astoņi punkti "Parma" zaudējumā Vienotajā līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien guva astoņus punktus Vienotās līgas spēlē, Permas "Parma" vienībai ciešot zaudējumu Kazaņā.

Kazaņas "Unics" savā laukumā pārspēja "Parma" ar 69:51 (16:16, 22:20, 11:11, 20:4).

Mejeris spēlēja 26 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem, aizmeta garām vienīgo tālmetienu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pieļāva piecas kļūdas, pa reizei pārķēra bumbu un bloķēja pretinieka metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs pārkāpumus pretiniekiem un sakrāja efektivitātes koeficientu septiņi.

Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Maskavas CSKA ar 16 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Parma" ar desmit uzvarām 24 dueļos finišēja astotā, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi septiņos no 22 mačiem, kas dod desmito pozīciju, bet Nursultanas "Astana" vienībai ar Ojāru Siliņu ierindā  ir pieci panākumi 22 cīņās un 12.vieta.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Tikmēr Mārtiņš Meiers guva deviņus punktus Francijas augstākās līgas (LNB) spēlē, taču neglāba Šalonas pie Sonas "Elan" komandu no zaudējuma izbraukumā.

"Elan" viesos ar rezultātu 78:98 (19:27, 18:20, 19:24, 22:27) atzina "Le Mans" vienības pārākumu.

Meiers spēlēja 22 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus un trīs no četriem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, pa trim reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmi pretiniekiem, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu deviņi.

Viesiem 22 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles partneriem izdalīja Šons Armands, bet uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Valentēns Bigots.

"Elan" komanda ar septiņām uzvarām 20 spēlēs Francijas čempionātā ieņem 15.vietu 18 klubu konkurencē.

Basketbolists Francijas klubam pievienojās februāra vidū. Sezonu viņš sāka Kazahstānas komandā "Astana", kas spēlē Vienotajā līgā.