foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Mejeris un "Parma" iekļūst izslēgšanas spēlēs; Kaufmanim un Štelmaheram uzvara pār "Himki"
Viens no Permas "Parma" līderiem Mareks Mejeris.
Basketbols
2021. gada 17. aprīlis, 22:19

Mejeris un "Parma" iekļūst izslēgšanas spēlēs; Kaufmanim un Štelmaheram uzvara pār "Himki"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Jānis Kaufmanis sestdien guva piecus punktus Vienotās līgas spēlē un kopā ar Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandu svinēja uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tallinieši mājās ar rezultātu 91:84 (22:17, 28:24, 15:26, 26:17) uzveica šosezon finansiālajās un sportiskajās grūtībās nonākušo Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Kaufmanis laukumā pavadīja 17 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un ar tādu pašu precizitāti grozā raidīja vienu tālmetienu. Tāpat viņa kontā bija viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Tikmēr Mareks Mejeris guva sešus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Parma" savā laukumā ar rezultātu 93:100 (28:20, 20:26, 25:19, 20:35) piekāpās Saratovas "Avtodor", bet tas neliedza Permas komandai pirmo reizi vēsturē kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Mejeris spēlēja 19 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Ojārs Siliņš guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Astana" mājās ar 74:87 (19:15, 17:28, 19:20, 19:24) zaudēja šonedēļ Eirolīgas ceļazīmi ieguvušajai Kazaņas "Unics" komandai.

Siliņš uz dēļiem pavadīja 25 minūtes un 32 sekundes, grozā raidot divus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpot savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Jānis Strēlnieks palika ārpus pieteikuma spēlē, kurā viņa pārstāvētā Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 94:103 (22:27, 31:26, 19:23, 22:27) atzina Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" pārākumu.

CSKA ar 16 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Parma" ar desmit uzvarām 23 dueļos ir astotā, "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi septiņos no 22 mačiem, kas dod desmito pozīciju, bet "Astana" vienībai ir pieci panākumi 22 cīņās un 12. vieta.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Tikmēr Rolands Šmits guva septiņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzot "Barcelona" komandai izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" savā laukumā ar rezultātu 97:89 (24:24, 29:27, 28:17, 16:21) pārspēja Manresas "Baxi" vienību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šmits spēlēja 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā abus soda metienus. Viņa rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Brendons Deiviss, pa 16 punktiem guva Korijs Higinss un Nikola Mirotičs, bet 13 punkti nepilnās 11 nospēlētajās minūtēs bija Po Gasolam.

Pretiniekiem 23 punktus guva Skots Ītertons.

"Barcelona" ar 27 uzvarām 31 spēlēs ieņem otro vietu un jau ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar 22 uzvarām 30 mačos ir ceturtā, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar 16 panākumiem 28 mačos ir septītā. 

Grankanārijas "Herbalife", kuras sastāvā šonedēļ debitēja Mārcis Šteinbergs, ar 13 panākumiem 29 cīņās noslēdz pirmo astoņnieku, Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar 12 uzvarām 29 dueļos ir 12. pozīcijā, bet Mārtiņš Laksa un Movistar "Estudiantes" ar deviņiem panākumiem 30 mačos ir 16. vietā.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Savukārt Mārtiņš Meiers sestdien guva sešus punktus Francijas augstākās līgas (LNB) spēlē, taču neglāba Šalonas pie Sonas "Elan" komandu no zaudējuma.

"Elan" viesos ar rezultātu 84:97 (19:17, 21:20, 22:27, 22:33) atzina "Nanterre" vienības pārākumu.

Meiers sestdien spēlēja 18 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un sakrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Viesiem 22 punktus guva Šons Armands, bet uzvarētājiem ar 32 punktiem un efektivitātes rādītāju 40 izcēlās Markīss Rīds.

"Elan" komanda ar septiņām uzvarām 19 spēlēs Francijas čempionātā ieņem 14. vietu 18 klubu konkurencē.

Basketbolists Francijas klubam pievienojās februāra vidū. Sezonu viņš sāka Kazahstānas komandā "Astana", kas spēlē Vienotajā līgā.